Felhívás! 25 centis hó jöhet a hétvégén! Készítsd a sálat, kesztyűt, szánkót ha ezen országrészek egyikében élsz! >>MUTATJUK, HOL TÖR BE ELŐSZÖR A HÓRENGETEG:

FRISS! KOMOLY, 25 CENTIS HAVAZÁS ÉRKEZIK MEG A HÉTVÉGÉN! A SZÁNKÓKAT JOBB HA ELŐKÉSZÍTI MINDENKI! MUTATJUK, HOL TÖR BE ELŐSZÖR A HÓRENGETEG:

Az Időkép.hu szerint a hétvége időjárását egy mediterrán ciklon fogja alakítani, aminek centruma a Földközi-tenger középső medencéjében, Görögországnál lesz szombaton és vasárnap.

Emiatt a Kárpát-medencében északias áramlás hoz lehűlést a magasban, miközben a ciklon előodalán nagy nedvességtartalmú levegő érkezhet. Azaz, nagy valószínűséggel a lehulló csapadék hó lesz.

A térségenként várható hómennyiség a legfrissebb előrejelzés szerint így néz ki:

Úgy számolják, a mediterrán ciklon csapadékzónája már péntek délután elérheti a nyugati, délnyugati országrészt, ahol már ekkor elkezdődhet a hóesés. Péntekről szombatra virradóra már sokfelé havazhat, sőt több helyen intenzív havazás is előfordulhat.

A Dunántúlon feltámadó szél miatt hófúvás valószínűsíthető. Vasárnap nyugat felől egyre több helyen szűnhet meg a csapadék, inkább már csak a keleti tájakon eshet eső, havas eső, hó.

Az Időkép azért azt is hozzáteszi, hogy a mediterrán ciklonok olykor kiszámíthatatlanul viselkednek, így hét végéig még változhat az előrejelzés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint viszont ez nem azt jelenti, hogy fehér karácsonyunk lehet, mert az év utolsó két hetében a szokásosnál melegebb időt prognosztizálnak.

error: Content is protected !!