Ez történik, ha felvágsz egy hagymát, és ott hagyod éjszakára a szobában! Osszátok meg >>>

Ez történik, ha felvágsz egy hagymát, és ott hagyod éjszakára a szobában! Osszátok meg >>>

A hagyma az egyik leggyakrabban használt zöldségünk, ételeink elengedhetetlen alapanyaga, de nyersen is nagyon gyakran fogyasztjuk.

Tudtad, hogy úgy is segítségünkre lehet a gyógyulásban, ha nem esszük meg? Vágd ketté, és tedd egy olyan helyiségbe, ahol a legtöbbet tartózkodsz.

Nátha, influenza esetén, egy régi praktika szerint: helyezzünk el egy felszeletelt hagymát éjszakára az ágyunk mellé, fejmagasságban. A hagyma eltávozó illóolajai kedvező hatással bírnak egészségünkre, ugyanakkor éjszaka magába szívja a szobában található mikrobákat, tisztítva és fertőtlenítve ezáltal a levegőt. Másnap viszont a megmaradt hagymát elkell dobni, nem szabad elfogyasztani, mert toxinjai miatt gyomorrontást, epegyulladást és ételmérgezést okozhat.

Ezt a módszert akkor is használhatod, ha valaki nagyon meg van hűlve, így elkerülheted, hogy elkapd te is a betegséget, és az illető is hamarabb meggyógyul.

Meghűlés, influenza, esetén nagyon hatásos ez a módszer.

Egy nap múlva már érezni fogjuk a hatását, sokkal jobban leszünk tőle.

A vöröshagyma további áldásos hatása:

Megfázás esetén: Egy hagymát apróra vágva két percig vízben felfőzünk. A főzetet lehűtjük, majd amikor langyos, 5 percig a lábas fölé hajolva inhaláljunk.

Köhögés és nátha ellen: Hámozz meg, majd darabolj össze hat fej vöröshagymát, és négy evőkanál mézzel együtt tedd lábosba. Helyezd az edényt egy nagyobba – melyben forr a víz. Fedd le, majd lassú tűzön forrald egy órát. Szűrd le, és egy-két óránként fogyassz belőle egy evőkanállal.

Nyákoldó hagymaszirup: Két-három hagymát felaprítunk majd három evőkanál cukorral vagy mézzel édesítünk. Ehhez 1/8 liter vizet adva öt percig főzzük. A keletkező szirupot leszűrjük, lehűtjük majd naponta 3-5 evőkanállal fogyasszunk belőle.

error: Content is protected !!