Jön a mínusz 10 fok! Mutatjuk melyik nap lesz dermesztő hideg! Osszátok…

Jön a mínusz 10 fok! Mutatjuk melyik nap lesz dermesztő hideg! Osszátok…

Csípős reggelek indítják a napot
Hétfőn ismét felhős, borongós időre készülhetünk. Kisebb havazás, hószállingózás előreláthatólag délen és keleten fordulhat elő. Gyenge lesz a légmozgás. Csípős reggelre ébredhetünk, a vastag hóval borított délnyugati tájakon -10, -8 fokig süllyedhet a hőmérséklet. Délután -3, +1 fok valószínű. Kedden nyugaton naposabb, keleten felhősebb idő lehet további kisebb havazással. Az északias szél mérsékelt lesz, helyenként a Dunántúlon és északkeleten élénkülhet meg. A csúcshőmérséklet -1, +5 fok között alakul, nyugaton lesz enyhébb idő.

Szerdán túlnyomóan felhős lesz az idő, néhol azonban hosszabb időre kisüthet a nap. Havazás nem várható. Északnyugaton élénk, erős lehet a délkeleti szél, másutt gyenge lesz a légmozgás. A csípős reggel után, nappal -2, +3 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtöktől újra kisebb havazás jöhet.

És most nézzük meg milyen lesz az idei tél a Dávid-naptár szerint! Röpködni fognak a mínuszok! Mutatjuk pontosan mi várható hamarosan:

A tél leghidegebb napjaira január első két hetében és február 10-e körül kell számítani. Mindkét időszakban havazásra, kőkemény fagyokra, éjjelente mínusz 15–20 fokra készüljünk, és napközben sem emelkedik a hőmérséklet nulla fok fölé. Ezeket a periódusokat enyhébb időszakok követik, majd március első felében ismét hidegre fordul, éjjel még rendszeresek lesznek a fagyok, s csak március idusa után mutatkoznak majd a kikelet első jelei.

error: Content is protected !!