CSALÁDI PÓTLÉKOSOK FIGYELEM!! Ha ma utalják a pénzem, pontosan mikor kapom meg?

CSALÁDI PÓTLÉKOSOK FIGYELEM!! Ha ma utalják a pénzem, pontosan mikor kapom meg?

Míg régebben általában lemondhattunk a pénzünkről, ha a reggeli órákban nem írták jóvá a bankszámlánkon, addig ma már egész nap várhatjuk az átutalásokat. Most eláruljuk neked azt is, hogy hány órakor figyeld a számládat!

Ciklusok naponta tízszer
Az úgynevezett napközbeni átutalási rendszerben régebben minden banknál volt egy beküldési határidő, amíg a pénzintézet továbbította a küldött pénzt. A határidő után érkező utalásokat pedig már csak másnap küldte a címzettnek. Ma már ez a határidő a napi ciklusokhoz igazodik. De mi az a napi ciklus?

A bankok naponta tíz alkalommal óránként küldik el az addig felgyülemlett átutalásokat. Ezek az időpontok minden munkanap 7:30 és 15:30 között óránként vannak, majd van egy utolsó ciklus is 17 órakor, amely elsősorban a vállalkozók napzárását segíti.

Ha munkanapcsere miatt szombaton dolgozunk, akkor azon a szombaton csak 13 óráig lehet átutalást küldeni aznapi teljesítésre, egyéb szombatokon és más munkaszüneti napokon pedig egyáltalán nem mozognak az átutalások.

Az átutalások jóváírására pedig 15 percen belül lehet számítani. Ez azt jelenti, hogy ha pénzt küldenek neked, arra az alábbi időpontokban számíthatsz munkanapokon: 8:30 és 16:30 között minden óra 30. és 45. perce között, majd 17:55 és 18:10 között.

error: Content is protected !!