RENDKÍVÜLI HÍR: Megvan a harmadik koronavírusos Magyarországon: egy Debreceni férfi az

RENDKÍVÜLI HÍR: Megvan a harmadik koronavírusos Magyarországon: egy debreceni férfi az

Az operatív törzs honlapjának számlálója szerint már három koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon.

Az Index információ alapján egy Milánóban dolgozó debreceni férfi tesztje lett pozitív, jelentették be a koronavírussal foglalkozó kormányzati honlapon.

A férfi rendszeresen ingázik az olasz nagyváros és Debrecen között. Február 29-én, szombaton hajnalban szállt le repülővel a hajdúsági megyeszékhelyen, a reptéri testhőmérséklet-ellenőrzéskor még nem volt láza. Később belázasodott, és a mentő a Kenézy Gyula Kórházba szállította, ahol elkülönítették, és mintát vettek tőle. Azóta bebizonyosodott, hogy megfertőződött az új koronavírussal.” – írták.

Bővebb tájékoztatást a férfi állapotát illetően péntekre ígértek.

Az Indexet korábban egy olvasó kereste meg azzal, hogy csütörtökön levelet kapott a Wizzair-től, amiben azt írták neki, hogy az egyik ilánó és Debrecen között közlekedő járatuk egyik utasát koronavírussal diagnosztizálták, ezért arra kérik, hogy azonnal forduljon orvoshoz.

A W6 7872-es számú járat múlt pénteken, tehát február 28-én szállt fel a Milánó-Malpensa-i repülőtéren, este 10 körül, és éjfél előtt érkezett meg Debrecenbe.

A Svájcban élő Index olvasó a levél felszólításának eleget tett és azonnal felhívta a háziorvosát, aki a kanton főorvosával konzultálva arra jutott, hogy meg kéne tudni, milyen messze ült a gépen a fertőzött utastól, mert ha két sornál közelebb, akkor nagy a fertőzésveszély. A férfi ezután felhívta a Wizzair ügyfélszolgálatát, ám elmondása szerint az ügyintéző nem is tudott ilyen esetről, éppen ezért azt javasoltak, hogy írjon emailt, amire 30 napon belül válaszolnak.

Az Index az ügy kapcsán kereste a légitársaságot, akiktől a következő választ kapták:

„A Wizz Air megerősíti, hogy a magyar egészségügyi hatóságok értesítették arról, hogy a légitársaság Milánó-Malpensa és Debrecen között közlekedő járatán február 28-án utazó egyik utasát később koronavírussal diagnosztizálták. A Wizz Air szigorú belső előírásainak megfelelően kapcsolatban áll az illetékes hatóságokkal, és a WHO irányelveivel összhangban folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket. A koronavírus által fertőzött utassal együtt utazó többi utas, illetve a járaton szolgálatot teljesítő személyzet biztonságával kapcsolatos intézkedéseket az illetékes magyar hatóságok írják elő. A légitársaság szorosan együttműködik a magyar hatóságokkal és azok rendelkezéseit, illetve irányelveit maradéktalanul betartja.”

A Wizzair megerősítette, hogy az érintett járat utasait és személyzetét tájékoztatták:

„A légitársaság földi kiszolgálásért felelős személyzete az ilyen esetek kezelésére egyértelmű, az egészségügyi hatóságok által előírt iránymutatásokkal és folyamatokkal rendelkezik, ideértve a repülőgép tisztítását és fertőtlenítését. Utasaink és személyzetünk biztonsága továbbra is a legfontosabb a Wizz Air számára.”

Comments are closed.

error: Content is protected !!