Rehabilitációs ellátás és özvegyi nyugdíj egyszerre 2019-ben! 2 módon is járhat az özvegyi nyugdíj és akkor 6 hónapra visszamenőleg is kifizetik >>>

Rehabilitációs ellátás és özvegyi nyugdíj egyszerre 2019-ben! 2 módon is járhat az özvegyi nyugdíj és akkor 6 hónapra visszamenőleg is kifizetik >>>

Példa:

Férjem 1983-ban hunyt el. Igaz egy évig kaptam az özvegyi nyugdíjat. Mivel még keresőképes voltam azt mondták majd ha nyugdíjba megyek akkor igényelhetem az özvegyi nyugdíjat.
Közben voltam 50%-os leszázalékolt, és így is mentem nyugdíjba. Évek alatt többször is igényeltem segélyt, de sajnos azt mondták, hogy két helyről nem kaphatok.

Most ahogy olvasom a feltett igényekkel kapcsolatban már igényelhetik a rehabosok is a támogatást. Kérdem én, miért nem kaphatom meg az özvegyi nyugdíjat amikor egyedül élek.

Az ellátás mértéke. Az ellátás minimum összege (Ft/fő/hó) Az ellátás maximum összege (Ft/fő/hó) % közötti egészségi állapot. Foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható (57 év alatt) Havi átlagjövedelem 35%-a (a minimálbér 30%-a), (minimálbér 40%-a) % közötti egészségi állapot. Tartós foglalkozási rehabilitációt igényel. Havi átlagjövedelem 45%-a. (a minimálbér 40%-a), (minimálbér 50%-a).

Nem volt senki társam azóta hogy a férjem eltávozott. Ezt méltánytalannak tartom.
Az ideiglenes özvegyi nyugdíj megszűnése után az Ön esetében (mivel árvaellátásban részesülő gyermekekről nem írt) két módon éledhetett (volna) fel az özvegyi nyugdíja:

1) ha a férje elhunyta napjának 15. évfordulójáig megváltozott munkaképességűvé (akkori szóhasználattal: rokkanttá) vált volna úgy, hogy az egészségi állapota legfeljebb 50%-os, vagy
2) szintén az említett 15 éves jogvesztő határidőn belül betöltötte volna az Önre 1983-ban irányadó 55 éves nyugdíjkorhatárát.
Ha ezek közül valamelyik feltétel bekövetkezett, adja be az özvegyi nyugdíj feléledése igényét (visszamenőleg legfeljebb 6 hónapra állapíthatják meg az özvegyi nyugdíjat, még ha korábban teljesült is a feltétel).
Más esetben sajnos nem éledhet fel az özvegyi nyugdíj.

error: Content is protected !!