Beteg, tartósan beteg gyermeket nevelő szülőknek járó pénzbeli támogatások 2019 >>>

Beteg, tartósan beteg gyermeket nevelő szülőknek járó pénzbeli támogatások 2019 >>>

Családok figyelem! 14 támogatás, ami betegséggel, fogyatékkal élő gyermeknek és szüleiknek jár! Sajnos az érintettek 90%-a nem ismer minden lehetőséget,a mi jár nekik! Itt a segítség >>>>
Betegséggel, fogyatékkal élő gyermeknek és szüleiknek járó támogatások!
Nagyon fontosnak tartom,hogy tisztában legyenek a szülők az őket megillető támogatásokkal,mert sajnos tapasztalatom szerint úgy van vele némely illetékes szerv,mintha NASA titkot őrizne.Rengeteg plusz kiadással jár egy eltérő nevelési igényű gyermek felnevelése és nagyon sokat számítanak egy-egy családnak a különböző támogatások,amik járnak és mégis sok helyen letagadják vagy könyörögni kell azért ami JÁR.Remélem segíthetek.

A TARTÓSAN BETEG, ILLETVE SÚLYOSAN FOGYATÉKOS GYERMEKEK UTÁN MEGÁLLAPÍTHATÓ ELLÁTÁSOK
Ápolási díj
Közgyógyellátás
Közlekedési támogatás
Gépkocsi-szerzési támogatás
Parkolási Igazolvány
Utazási költségtérítés
Utazási kedvezmény
Akadálymentesítési támogatás
Személygépkocsi átalakítási támogatás
Fogyatékossági támogatás
Továbbá a már ismertetett magasabb összegű családi pótlék, gyermekgondozási segély, étkezési térítési díjkedvezmény, ingyenes tankönyvellátás.
A legismertebb támogatások ismertetését most kihagyjuk, de itt van néhány, ami minden képpen szót érdemel!

Parkolási Igazolvány :
Az 5/2003. (II. 19.) ESzCsM rendelet 1. számú melléklete szerint vaknak vagy gyengénlátónak, mozgásszervi fogyatékosnak, értelmi fogyatékosnak vagy autistának minősülő gyermekek mozgáskorlátozottak parkolási igazolványára is jogosultak. ( Lsd. A mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványáról szóló 218/2003 (XII.11.) kormányrendeletet>>)
Az igazolványt a lakóhely szerinti illetékes okmányirodában kell igényelni, a gondviselő és a gyermek személyazonosító iratai (személyi igazolvány, lakcímkártya, születési anyakönyvi kivonat) és az 5/2003. (II. 19.) ESZCSM rendelet alapján kiadott szakorvosi igazolás szükséges hozzá. A gyermeket is vinni kell magunkkal, mivel fényképet kell készíteni az igazolványhoz.
Az igazolványt, ami egy laminált kártya, helyben megkapjuk. Érvényessége a szakorvosi igazolás következő esedékes felülvizsgálatának dátumával egyezik meg.
Fontos! Az igazolvány a gyermekhez „tartozik”, nem az autóhoz, tehát csak akkor használható, ha a gyermek is velünk van, ill akkor ha a gyermek velünk van, bármilyen autóval használhatjuk.
Ilyen betegségek esetében gépjárműadó-mentesség is jár!  (forrás :http://szulok.babafalva.hu)
Utazási költségtérítés:
Ha a gyermek beteg,a járóbeteg szakellátások igénybevételéhez,illetve fekvőbeteg gyógyintézetbe történő beutazáshoz kísérőjével együtt utazási költségeihez támogatás jár.Az utazási utalvány kiállítására és a szolgáltatás igénybevételének igazolására jogosult 1) a beutalásra jogosult orvos a szakellátásra,illetve az orvosszakértői vizsgálatra történő beutaláskor 2)az egészségügyi szakellátás orvosa a vizsgálat,a kezelés,a fekvőbeteg intézményből való elbocsátás és az ismételt kezelés elrendelésekor.A fogyatékos gyermek ellátását biztosító gyógypedagógiai intézmény,korai fejlesztését és gondozását,fejlesztő felkészítését nyújtó intézmény és a fogyatékos gyermek rehabilitációs célú szolgáltatását biztosító intézmény igénybevételével kapcsolatban felmerült utazási költségekhez támogatás jár.A felmerült utazási költség megtérítéséhez utazási utalvány kiállítására a Szakértői Rehabilitációs Bizottság vezetője jogosult.A szolgáltatások igénybevételét az intézmény vezetője az erre a célra rendszeresített utazási utalványon havonta igazolja.Az utazási költség megtérítését a lepecsételt,felhasznált utazási utalványok alapján az Országos Egészségbiztosítási Pénztár,illetve a megyei egészségbiztosítási pénztárak végzik.(Tehát ide kell bevinni az utalványokat.)Személygépkocsival történő utazás esetén utazási költségtérítésként az adott viszonylatban közlekedő olcsóbb díjtételű menetrend szerinti közlekedési eszköz jegyének ára illeti meg.

error: Content is protected !!