Pozitív lett a koronavírus tesztje miután megkapta mind a két oltást!!! Ez hogy lehet???

Pozitív lett a koronavírus tesztje miután megkapta mind a két oltást!!! Ez hogy lehet???

A személy február 11-én kapta meg az első AstraZeneca-vakcináját, majd egy hónappal később, március 11-én a másodikat. Ennek ellenére, március 19-én mégis pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Késmárky András, háziorvos ezen a jelenségen nem lepődött meg, hiszen a súlyos szövődményektől véd a vakcina, nem pedig a fertőzéstől.

„Maga a védőoltás az úgy működik, hogy tanítja az immunrendszert arra, hogy a kórokozókkal szemben úgy védekezzen, vagy úgy viselkedjen, mintha már találkozott volna vele és ezt letudta volna győzni.” – Mondta Késmárky András az RTL Klub híradójának, aki hozzátette, hogy legalább 1-4 hét kell ahhoz, hogy ez a mechanizmus kialakuljon.

Ezzel a témával kapcsolatban a víruskutató, Rusvai Miklós is megszólalt, aki szerint oltás után az antigén és a PCR tesztek is kimutathatják a Covid-19-et a szervezetben.

„Igen, fertőződhetünk, és mivel termelődik az orrüregben és a garatban, nagyon kis mennyiségben, nagyon kis valószínűséggel át is adhatjuk a koronavírust. Ne felejtsük el, hogy az oltottak szervezeteben töredéknyi vírus keletkezik” – Mondta Rusvai Miklós.

error: Content is protected !!