Még évekig kell majd maszkot hordani, és távolságot tartani egymástól….

Még évekig kell majd maszkot hordani, és távolságot tartani egymástól….

Vajon itthon is????

Anglia közegészségügyi hivatala immunizációért felelős részlegének vezetője, Mary Ramsay szerint az alapvető járványügyi intézkedések, mint például a maszkviselés vagy a távolságtartás évekig is velünk maradhatnak, mielőtt visszatérnénk a „normalitásba”. Szerinte ezeket az intézkedéseket széles körben elfogadta a társadalom, és a gazdaság működését sem akadályozzák.

Ezeknek a szabályoknak legalább addig velünk kell maradniuk, amíg a világ nem lesz megfelelő arányban beoltva koronavírus ellen, és amíg az esetszámok is jelentősen csökkennek mindenhol

– nyilatkozta Ramsay.

A brit kormánynak az angliai korlátozások enyhítésére vonatkozó terve szerint minden, fizikai távolságtartásra vonatkozó szabályt június 21-nél előbb nem fognak feloldani – írja a BBC.

Március 29-től viszont megengedett lesz az embereknek a maximum hatfős kültéri gyülekezés. A kültéri sport- és szabadidős egységek szintén újranyithatnak, és a szülők által felügyelt kültéri gyerekprogramok is megengedettek maximum 15 szülő jelenlétével.

Skóciában március 26-tól újra megengedett lesz a közösségi istentisztelet. Walesben a nem életfontosságú boltok hétfőn nyitnak újra. Észak-Írországban április 1-től magánkertekben találkozhat maximum 6 fő maximum két különböző háztartásból.

error: Content is protected !!