Orbán Viktor 97 éves nagymamája számláján 1,4 billió forint lapul >>> Honnan???

Orbán Viktor 97 éves nagymamája számláján 1,4 billió forint lapul >>> Honnan???

Orbán Viktor 2010-ben történt hatalomra kerülése óta barátai és családtagjai egyre sikeresebbek a közbeszerzések elnyerésében – állapította meg a Reuters magyarországi közbeszerzésekről készült elemzése.

Összesen 10 (tíz) üzletember – köztük Orbán gyermekkori barátja, Mészáros Lőrinc, valamint veje. Tiborcz István kezében lévő cégek 2010 óta összesen 7,85 milliárd dollárnak megfelelő 1,975 billió forint értékben nyertek meg tendereket. Ez az adott időszakban kiadott közbeszerzési megrendelések több mint 10 százalékát teszi ki. Ebben közvetlenül, vagy konzorciumok útján, valamint konkrét, illetve keret-megállapodásokban elnyert szerződések egyaránt szerepelnek.

A tíz üzletember részesedése jelentősen megemelkedett tavaly, amikor Magyarországon a közbeszerzések rekordot értek el 3,63 billió forinttal: a tulajdonukban álló cégek ebből az összegből 28 százalékot nyertek el, szemben az Orbán hatalomra jutása előtti 1-2 százalékkal. A jelentés Tóth Jánost, az MTA egyik közgazdászát, a Budapesti Korrupció-kutató Központ igazgatóját idézte, aki azt mondta: a Reuters elemzése új, kemény adatokat tárt fel, és valós összefoglalót adott, amely releváns módon hozzájárul a témához. Az elemzéssel kapcsolatban feltett kérdésekre sem a kormány, sem Orbán Viktor nem válaszolt.

Eközben egy neve elhallgatását kérő banki alkalmazott kiszivárogtatta, hogy a miniszterelnök 97 éves nagymamája számláján cirka 1,4 billió forint van. Hogy honnan a pénz, hogy került oda, és legfőképp ki tette oda, azt nem lehet tudni, minden le van titkosítva. Aki kérdezősködne, azt valószínűleg 150 évre a börtönbe teszik, szóval senki nem mer egy szót sem szólni.. Ez lenne a demokrácia?

Ossza meg, aki szerint felháborító,hogy a miniszter nagymamájának akkora vagyon pihen a bankszámláján, mint az egész ország költségvetése egy évre..

error: Content is protected !!