Karácsonyi ajándék nyugdíjasoknak!!! Pénzt+Dupla Erzsébet-utalványt kapnak a nyugdíjasok!!!

Karácsonyi ajándék nyugdíjasoknak!!! Pénzt+Dupla Erzsébet-utalványt kapnak a nyugdíjasok!!!

Osszátok meg …

Idén magasabb lesz a nyugdíjprémium, mint tavaly, várhatóan 18 ezer forint

– mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedd reggel.

Orbán Viktor hétfőn csak annyit árult el, hogy idén is lesz nyugdíjprémium, de az összeget nem mondta meg.

2017 májusában, amikor Bözsi nénihez látogatott a miniszterelnök, akkor emlékeztette arra a nyugdíjast, hogy karácsonyra tízezer forintos utalványt küldött neki, és megígérte neki, hogy még idén megemelheti a nyugdíját:

Az év végén, ha úgy vannak a számok, akkor majd emelek megint

– mondta ekkor Bözsi néninek Orbán Viktor.

Úgy néz ki, most nagyon úgy vannak a számok, hogy év végén majdnem kétszer annyi pénzt oszt ki fejenként a kormány a nyugdíjasoknak, mint eddig.

Egész biztos tűnik, hogy lesznek olyan nyugdíjasok, akik idén karácsonyra is kapnak Erzsébet-utalványt. Ha pedig a kormány is úgy dönt, év végén is kiosztják a lassan rendszeressé váló utalványokat, akkor lesz, aki két helyről is kap ilyen juttatást – írta az mfor.hu. A kormány egyelőre még ebben a kérdésben nem döntött, Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a portál érdeklődésére jelezte, idén is vizsgálni fogják, hogy kapjanak-e a nyugdíjasok utalványokat.

A cikk szerint Budakeszi önkormányzata azonban már most a közgyűlés elé terjesztette a témát a szeptember 27-i ülésén. Bakács Bernadett, alpolgármester előterjesztése szerint a Budakeszin élő, szociálisan rászoruló nyugdíjasokat 3000 forint/fő összegben, a rászoruló családokat pedig 2000 forint/család összegben támogatná a városvezetés karácsony előtt Erzsébet-utalvány formájában

Nem Budakeszi az egyetlen olyan település, amely külön, saját hatáskörben is extra juttatást ad a rászorulóknak év végén. Tavaly Hódmezővásárhely megduplázta a kormány által adott Erzsébet-utalványt, és többek között például az V. kerületi vezetés is adott plusz utalványt a kerületi nyugdíjasoknak. Terézvárosban pedig most szeptemberben vittek a postások 5000 forint értékű Erzsébet-utalványt a kerületben élő mintegy 8 ezer nyugdíjasnak.

error: Content is protected !!