Itt a téli időjárás előrejelzés! Még a meteorológusok is ledöbbentek azon, ami a következő hónapokban ránk vár >>

Itt a téli időjárás előrejelzés! Még a meteorológusok is ledöbbentek azon, ami a következő hónapokban ránk vár >>

Úgy tűnik végleg véget értek a nyarat idéző napok: elővehetjük a téli ruháinkat, hiszen nyakunkon van már a tél. A november azonban még kegyes lesz hozzánk: a korábbi átlagnál jóval magasabb hőmérsékletre számíthatunk, és bőven lesz részünk napsütésben is. November végén 10 fok körüli átlaghőmérséklet lesz.

Először vessünk egy pillantást a rövid távú előrejelzésre :

Szombaton délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, számottevő csapadék nem várható. Délután az ország nagy részén szakadozni kezd a felhőzet, helyenként maradhat erősen felhős az ég. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható. A légmozgás mérsékelt marad, a délutáni maximum hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Vasárnap délelőtt az éjszaka képződött köd és pára több helyen megmarad. Az ország azon részein, ahol megszűnt a párásság és a köd jellemzően gyengén felhős lesz az ég. Délután a több órás napsütés mellett a gyengén felhős és erősen felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, csapadék nem alakul ki. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 16, 21 fokra számíthatunk.

Hétfőn délelőtt főleg a Tiszántúlon marad tartósan párás és ködös az idő, másutt közepesen vagy erősen fátyolfelhős lesz az ég. Délután a napos és felhős időszakok egyaránt jelen lesznek. A Tiszántúlon helyenként napközben is párás maradhat a levegő. A délkeleti szél mérsékelt lesz. 15, 20 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden éjszaka pára és köd képződik. Délelőttől az ország nagy részén megszűnik a párásság és feloszlik a köd, napközben jellemzően gyengén felhős, napos lesz az idő. Megélénkül a délkeleti szél. 13, 18 fokra melegszik a levegő.

Szerdán az éjszaka képződött köd helyenként tartósan is megmarad, másutt közepesen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem várható egy-egy futó zápor kialakulhat. A délkeleti szél élénk lesz. 12, 17 fokra számíthatunk.

Csütörtökön többfelé megnövekszik a felhőzet, az ország nagy részén közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. A megnövekvő felhőzetből helyenként alakulhatnak ki záporok. Mérsékelt lesz az északi szél. 10, 15 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, szórványosan várható gyenge eső, záporeső. A szél mérsékelt lesz. 9, 14 fokra számíthatunk.

Szombaton nagyrészt erősen felhős, borult lesz az ég, helyenként várható gyenge eső, záporeső. A mérsékelt szél mellett 10, 15 fokot mérhetünk.

Vasárnap a több órás napsütést időnként felhők zavarják, csapadék nem várható. Időnként megélénkül a légmozgás, a csúcshőmérséklet értékei 9, 14 fok között alakulnak.

error: Content is protected !!