1 perce jött a hír!! Hétfőtől újra szigorít a magyar kormány a járványügyi óvintézkedéseken!!! ÍME A RÉSZLETEK >>>

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség.

EZ A SZIGORÍTÁS LÉP ÉLETBE HÉTFŐTŐL! >>>>

Sürgősséggel dönt hétfőn az Országgyűlés néhány újabb járványügyi szigorításról – értesült a Népszava. Információink szerint az intézkedések „több területre is kiterjednek majd”, egy kormánypárti forrásunk konkrétumot csak a maszk viselésének szabályaival kapcsolatban említett: itt várhatóan szélesebb körben és súlyosabban szankcionálhatják majd, ha valakin nincs védőmaszk és olyan helyen tartózkodik, ahol ezt viselni kell.-írta meg a nepszava.hu

Jelenleg üzletekben és a tömegközlekedésben (az állomásokon is) kötelező a maszk viselése, ha ezt valaki elmulasztja kizárható az utazásból, vagy megtagadhatják a belépését egy kereskedelmi helyiségbe. Ha a felszólításra sem hajlandó maszkot felvenni, rendőri intézkedés kérhető ellene, ami 10-50 ezer forintos bírsággal járhat.

A hétfőn sürgősséggel megtárgyalt és legkésőbb kedden el is fogadott javaslatcsomag egyik eleme ezt szigorítaná jelentősen. A lépés nem lenne példa nélküli: Szlovákiában már minden közterületen kötelező maszkot viselni és csütörtöktől 1659 euróra (597 ezer forint) emelték a kiszabható bírság összegét.

error: Content is protected !!