Bejelentették: Így indul 2021 Januárja a Covid miatt!!! Az operatív törzs friss bejelentése, ami mindenkit érint mától!!!

Bejelentették: Így indul 2021 Januárja a Covid miatt!!!

Az operatív törzs friss bejelentése, ami mindenkit érint mától!!!

Folytatódott az oltási kampány: már csaknem 2500 egészségügyi dolgozó kapta meg itthon a koronavírus elleni vakcinát. Még idén további 80 ezer adag érkezik az oltóanyagból, összesen pedig 4,4 millió dózist biztosít a Pfizer Magyarországnak. Közben az orosz vakcinából is érkezett hatezer adag, ennek felhasználásáról később döntenek majd. A tervek szerint januárban indulhat a tömeges oltás, de később újabb és újabb vakcinák kaphatnak engedélyt – hangzott el az M1 Híradójában.

Ajándék pénzt kapnak a családok 2021 januárban >>>

Világszerte vizsgálják és fejlesztik a különböző elveken működő koronavírus elleni vakcinákat. A nyugati cégek fejlesztései mellett a kínai vakcinák is ígéretesek. Öt fejlesztésüket már tömegesen tesztelik, és a kínai állami hírügynökség most egy újabb oltóanyagról számolt be, aminek biztatóak az eredményei, így már hat kínai védőoltás tart a klinikai tesztelések harmadik szakaszában.

„A korábbi megállapodás alapján folytatódik Oroszország és Magyarország között a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos együttműködés” – ezt Szijjártó Péter közölte, miután hétfőn délután egy orosz vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra. A hatezer ampullányi oltóanyagot a Nemzeti Népegészségügyi Központba szállították, és a magyar szakemberek döntenek majd a felhasználásáról.

A Pfizer–BioNTech koronavírus elleni vakcinája múlt héten érkezett meg Magyarországra
és az Európai Unió más tagországaiba is. Az első szállítmány csaknem tízezer adagra való ampullát tartalmazott, amiből eddig már 2500 egészségügyi dolgozó kapta meg az első injekciót, és várhatja a a 21 nap múlva esedékes másodikat, hogy a teljes védettség kialakuljon.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs keddi tájékoztatóján arról számolt be, hogy Magyarországra még a héten újabb koronavírus elleni ampullák érkeznek, és 25 kijelölt oltóponton fog folytatódni az egészségügyi dolgozók oltása.

error: Content is protected !!