A Kormány meghosszabbítja a jelenlegi korlátozásokat, itt a szigorítások új határideje >>>

A Kormány meghosszabbítja a jelenlegi korlátozásokat, itt a szigorítások új határideje!

BEJELENTETTÉK: ELŐBB JÖN  A CSALÁDI PÓTLÉK HÚSVÉT ELŐTT!!! MEGNÉZEM >>>

Péntekre újabb tragikus rekordot döntött a koronavírus-járvány: 213-an haltak meg, ez a legmagasabb szám a pandémia kezdete óta – ismertette a napi adatokat Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában.

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 477 554 fő a beoltottak száma, ebből 444 451 fő már a második oltását is megkapta.

A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a kormány március 22-től újabb egy héttel meghosszabbítja a jelenlegi korlátozásokat.

10 759 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 549 839 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 213 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 841 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 364 808 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 167 190 főre emelkedett. 10 264 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1174-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. Az újranyitásról szóló nemzeti konzultáció lezárult.  Az újranyitást akkor tudjuk megkezdeni, ha 2,5 millió ember be lesz oltva – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök reggel a Kossuth Rádióban. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. A következő napokra ehhez a háziorvosoknak átlagosan 10 fő oltására elég AstraZeneca vakcina jut, további 44 fő idős embert tudnak kórházi oltópontra szervezni, ahol Szputnyik és Pfizer oltóanyagok vannak.

Csütörtökön még 6502 volt az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 539 080 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 207, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 628 főre emelkedett.

error: Content is protected !!