VÉGRE! JÖN A 30 fokos nyári meleg, de még kicsit várni kell! Mutatjuk melyik nap lesz idén először 30 fok :

VÉGRE! JÖN A 30 fokos nyári meleg, de még kicsit várni kell! Mutatjuk melyik nap lesz idén először 30 fok :

Ilyen lesz a Június :
Ahogy a kép is mutatja, a június elég száraznak ígérkezik egyelőre, kánikulára pedig nem is kell számítanunk nagyon. A maximum átlaghőmérséklet 28 fok körül alakul, sok napsütés várható, csapadék elvétve van kilátásban. Összefoglalva: kellemes lesz, de nem gatyarohasztó.

Íme a rövid távú előrejlezés :

Szerdán délelőtt megnövekszik a felhőzet, több helyen várható konvektív csapadék. Délután a napos időszakok mellett országszerte számítani kell záporokra, zivatarokra, helyenként heves zivatarokra. Élénk, zivatarok környezetében erős lesz a délkeleti szél. 23, 27 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön a napos és felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, több helyen fordulhat elő lokális csapadék. Megerősödik a délkeleti szél. Kora délután 23, 28 fok várható.

Pénteken több órára mindenhol kisüt a nap. Az előző napokhoz képest csökken a csapadékhajlam, elszórt jelleggel fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 24, 29 fokra melegszik a levegő.

Szombaton sok napsütésre van kilátás, helyenként csapadékkal. Viharossá fokozódik az északnyugati szél. 25, 30 fokra számíthatunk.

Vasárnap a napsütés mellett gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Számottevő mennyiségű csapadék nem lesz, csupán helyenként lehet záporeső, néhol zivatar. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Hétfőn napos, változóan gomolyfelhős időre van kilátás, néhol egy-egy futó zápor előfordulhat. Megélénkül a délkeleti szél. 25, 30 fok között tetőzik a hőmérséklet.

error: Content is protected !!