TÖBB TÍZEZER forintos AJÁNDÉK A KORMÁNYTÓL A SZÜLŐKNEK! SZEPTEMBERBEN MINDENKI MEGKAPJA >>

TÖBB TÍZEZER forintos AJÁNDÉK A KORMÁNYTÓL A SZÜLŐKNEK! SZEPTEMBERBEN MINDENKI MEGKAPJA >>

Az augusztus kiadások szempontjából az egyik legnehezebb hónap, főleg a többgyermekes családok esetében. Nekik nem csak egy esetleges táborozás, nyaralás költségét kell előteremteni a mindennapi megélhetés mellett, de az iskolakezdés is komoly teher ilyenkor. Egy elsős beiskoláztatása szakkörök, menza és ruházkodás nélkül nagyjából 50.000 Ft. Hogyan csökkenthetők ezek a kiadások?

Kérhető támogatás a munkahelytől

Béren kívüli juttatásokkal továbbra is támogathatják a munkáltatók az erre jogosult dolgozóikat, igaz 2019 óta eszt kevés cég teszi meg, mivel több adót kell fizetni az iskolakezdési támogatások után, munkabérként kell ugyanis utána adózni.

Az állam is támogatja az iskolakezdést

Az iskoláztatási támogatást a lakóhelyünk szerint illetékes kormányablakokban lehet igényelni. A támogatás a tankötelessé válás évének november 1-jétől a tankötelezettség teljes időtartamára jár. A támogatás összege nem egyedülálló szülőknek:

 • egy gyermek esetén 12 200 forint;
 • két gyermek esetén, gyermekenként 13 300 forint;
 • három vagy több gyermek esetén, gyermekenként 16 000 forint;
 • tartósan beteg, vagy fogyatékos kiskorú gyermek, nevelése esetén 23 300 forint.

Önsegélyezés

Az a szülő, akinek van egészségpénztári tagsága és családi pótlékra jogosult ugyancsak igényelhet beiskolázási támogatást a saját pénztárától. El lehet így számolni a gyerekek ruházatának, tanszereinek az árát, de lehet így venni sporteszközt, hangszert, kötelező olvasmányt és az albérleti díj is fizethető így. A támogatás összege az adott év első napján érvényes havi minimálbér összege. Ez idén 161 000 Ft/év/gyermek.

GYORSKÖLCSÖN MÉG MA! BÁRLISTÁSOKNAK IS: KATTINTSON IDE

Segítség az önkormányzattól

A helyi önkormányzatok még tovább csökkenthetik a szülők anyagit terheit. Adhatnak az arra jogosultaknak például beiskolázási segélyt, ezen kívül számos más pályázati lehetőség is akad, ami segíthet a szülőknek.

 • Terézváros: tanévkezdő támogatás 10.000 Ft/gyerkmek
 • Erzsébetváros: egységcsomagot állítanak össze a leendő első osztályosoknak, ezen kívül beiskolázási települési támogatást lehet igényelni. Ennek összege 20.000 Ft.
 • I.kerület: iskolakezdési támogatás 10.000 Ft/gyermek, illetve rendkívüli gyermekvédelmi támogatás is igényelhető 28.500 Ft értékben.
 • Budafok-Tétény: rendkívüli gyermeknevelési támogatás igényelhető ilyenkor, ennek összege gyermekenként 15.000 forint, illetve minden kerületi általános iskolába lépő, első osztályos gyermek tanszert, iskolai használati tárgyakat kap ajándékba.
 • Biatorbágy: iskolakezdési támogatás, gyermekenként 15.000 Ft.
 • Békéscsaba: tanévkezdési támogatás, gyermekenként 5000 Ft.
 • Szeged: minden szegedi lakhelyű és ott élő általános iskolai tanuló 10.000 Ft beiskolázási támogatást kap, ha a szülő igényli.
error: Content is protected !!