Tesco lesz a Shell-kutakon!!! Sok benzinkúton nyílik új Tesco üzlet!!!

A Tesco újra próbát tett a benzinkutaknál, a 9. kerületben lévő Shell-kúton meg is nyílt egy kis üzlete.

Februárban további három Tesco nyílik meg a kutakon. És ebben az évben még sok helyen!

A Shell-lel közösen tesztel az áruház egy új boltformátumot, amihez a Tesco biztosítja a kínálatot és a termékek szállítását, a boltokat pedig a Shell üzemelteti. Az új üzletek a Tesco és a Shell közös márkajelzést használják. Az első boltot már használhatják az érdeklődők valamint további három bolt nyílik februárban. A próbaboltok értékei később kerülnek értékelésre.

Az egyelőre nem tudni, hol nyílik meg a három új tesztbolt.

A két cég egyébként nem először próbál együttműködni, a Tesco 2004-ben nyitotta meg saját benzinkútját, majd a követő években több mint 50 töltőállomásból álló hálózatot hozott létre. 2009 februárjában jelentette be a Tesco , hogy a Shell fogja üzemeltetni a kutakat. A Tesco 15 évre adja bérbe a kutakat az egyezmény szerint, a Shell feladata pedig üzemanyag-ellátás és a shopok működtetése.

Később pedig voltak olyan Shell-kutak, amik Tesco Expresszeket nyitottak, de 2017 májusában a boltlánc közölte: bár az együttműködés sikeres volt, a megváltozott piaci környezet, valamint nem egyező stratégiai elképzeléseik miatt a két cég abbahagyja az együttműködést. Bár a Tesco 2017-es közleménye alapján sejthető volt, hogy a benzinkutas Tescók bezárása nem érinti a két vállalat közötti további stratégiai együttműködést.

error: Content is protected !!