Az egész országban Szúnyoginvázió keseríti meg az emberek életét!!! Elviselhetetlen minden este >>>

Az egész országban Szúnyoginvázió keseríti meg az emberek életét!!! Elviselhetetlen minden este >>>

Az utóbbi napokban országszerte egyre többen panaszkodnak arra, hogy kezd elviselhetetlenné válni a szúnyoghelyzet. A témával foglalkozó megszólal dr. Kemenesi Gábor virológus, aki szerint sokkal több a csípőszúnyog, mint az előző évek hasonló időszakában volt.

A szakember szerint

ártéri és oldalfoltos szúnyogokról van szó, iszonyú tömegük oka pedig az elmúlt időszak időjárásában, illetve a klímaváltozás évek óta érzékelhető hatásában keresendő.

Az utóbbi napok felzendülésére egy közleménnyel reagált a főváros. Ebben leírják, hogy a Fővárosi Önkormányzat a Rovért Kft.-vel kötött szerződést a 2018 és 2022 közötti időszakra, így idén is ez a cég végzi a csípőszúnyogirtást.

A szerződés szerint a kft. tevékenysége a következő feladatokra terjed ki:

  • előzetes és folyamatos entomológiai felmérés elvégzése, melynek alapján kijelölik az irtás területét, meghatározzák a technológiát és az irtások időpontját;
  • a Duna menti ár- és zöldterületeken, szigeteken imágóirtás légi úton ULV eljárással, kémiai inszekticiddel;
  • a lakóterületi gócokban, parkokban, vizes területeken imágóirtás földi úton ULV és melegködképző eljárással, havi ütemezés szerint;
  • a Duna árterületének lárvatenyésző helyein biológiai lárvairtás légi úton, ULV eljárással és/vagy granulátum szórással.

A közlemény nem tér ki rá, de érdekes adalék, hogy a mostani szúnyoginvázió megoldását a patkánybotrányban érintett konzorcium egyik tagjára bízták.

error: Content is protected !!