Pillanat alatt váltja le a pokoli forrónak ígérkező Szombatot a hidegfront – Vasárnaptól sok eső és lehűlés várható!!!

Pillanat alatt váltja le a pokoli forrónak ígérkező Szombatot a hidegfront – Vasárnaptól sok eső és lehűlés várható!!!

A hétvégén is folytatódik a kánikula, szombaton akár 37 fok is lehet. Vasárnap már többfelé lehetnek zivatarok, így várható kisebb enyhülés – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken sok napsütés ígérkezik, csak a keleti megyékben fordulhat elő néhol zápor, zivatar. Csak zivatar környezetében lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-22 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 32-36 fok között valószínű, az Alföldön lesz a legmelegebb.

Szombaton napos idő lesz, csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül, néhol meg is erősödhet a szél. A minimum hőmérséklet 17-23, a maximum 33-37 fok között várható.

Vasárnap a napsütés mellett egyre több helyen valószínű zápor, zivatar. A Dunántúlon helyenként, másutt csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A leghidegebb órákban 18-23 fok lesz. Napközben 30-36 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Az országos tisztifőorvos vasárnapig adta ki legmagasabb fokú hőségriasztását.

Közeleg a lehűlés:

A közeledő hidegfront érkezésével aztán hétfőtől néhány napig egyre többfelé várhatóak majd záporok, zivatarok, és a hőmérséklet is visszaesik 25-31 fokig.

error: Content is protected !!