Pár órája a Mályi tóhoz mentünk fürdeni…amit ott éltem át, az SOHA nem fogom tudni elfelejteni….szeretném ha elolvasnád!

Pár órája a Mályi tóhoz mentünk fürdeni…amit ott éltem át, az SOHA nem fogom tudni elfelejteni….szeretném ha elolvasnád!

Szeretnék megosztani veletek egy nagyon tanulságos történetet, amit órákkal ezelőtt személyesen éltem át. Elmentünk a gyerekekkel a Mályi tóra fürdeni, igaz hezitáltunk, mikor induljunk. Szép napsütéses időnk volt, amikor útnak indultunk. Miután odaértünk és elfoglaltuk jól megszokott kis helyünket, testvéremmel leterítettük a plédeket, mindent szépen elpakoltunk, nevetgéltünk, beszélgettünk, jól éreztük magunkat mindaddig, amíg el nem néztem jobbra és meg nem láttam a tragédiát.

Egy férfi egy élettelen testet húzott ki a vízből méterekre mellettem. Azonnal odarohantunk a testvéremmel segíteni. Kb 50 ember volt körülötte de csak egy férfi tudott segíteni, aki szerencsére pont orvos volt. Rohanunk, hogy mi miben tudnánk a úriember hasznára lenni, kérdeztem hívjunk e mentőt vagy valaki már hívta -e?

A válasz igen HÍVJATOK.. senkinek nem jutott eszébe a parton heverésző emberek közül, hogy mentőt kellene hívni. SENKINEK. A mentősök a vonal végén nyugtattak, minden rendben lesz indulnak, csak pontosan nem tudják hova kell menni. Én azonnal kérdezés nélkül ültem kocsiba, ruha papucs nélkül, hogy kimenjek a megbeszélt helyig, ahol a mentősök az útbaigazításra vártak.

Közben telefonon tartottam a kapcsolatot a tesómmal, aki ott maradt a helyszínen, hogy már hallom a szirénát, kitartás, az életért küzdő egyetlen ember sóhaját is hallani lehetett, hogy megnyugodva fogadta, közel a segítség. Ahogy az út szélénél álltam a kocsi mellett, a rendőröknek és mentősöknek, kicsit zaklatottan futva csak annyit mondtam a tó túlsó végére ott van a baj.Meglepődött szemekkel a helyszínre érkező idős mentős rám nézett és annyit mondott Köszönöm, aztán a tekintetét a pocakomra helyezte.

Visszaértünk a helyszínre ahova a helikopter is leszállt és az orvosok turbó üzemmódban gépekkel a kezükben azonnal nekiláttak nem mindennapi cselekedetükhöz. Minden elismerésem 60 percet küzdöttek a férfi életéért.

Minden percért hálát adok amiért élek és rettenetesen nagyot csalódtam az emberekben, a világban mert SENKI nem tett semmit az idegen férfiért, csak az az egy. Ha nem rohanunk azonnal oda és hívjuk mentőt, ha csak 5 perccel később érkezik a hívás?? AZ AZ EMBER MÁR NEM ÉL.

Lehet kicsit hosszúra sikeredett de kérek mindenkit, aki ezt velem együtt így gondolja ossza meg, és gondolkozzon, milyen világban él!!

error: Content is protected !!