Orbán Viktor kitartást és minden jót kívánt a kilakoltatásra váró kilencgyerekes családnak … EZ ÁM A SEGÍTSÉG!!!

Orbán Viktor kitartást és minden jót kívánt a kilakoltatásra váró kilencgyerekes családnak … EZ ÁM A SEGÍTSÉG!!!

Április 30-án lejárt a téli hónapokra hozott kilakoltatási moratórium, így a korábban lapunkban bemutatott kilencgyerekes család közvetlen közel került ahhoz, hogy otthon nélkül maradjon. Ami azt is jelenti, hogy a gyámügy elvehet nyolc gyereket. A kilencedik nyáron lesz 19 éves.

Fazekas-Simon Krisztina nyolc gyereke az első férjétől van, aki rendszeresen bántalmazta őket, és akitől elszöktek, ám végül mégis ugyanitt kötöttek ki, lakhatási okok miatt. A telken két ház áll, a hátsót az alkoholista első férjjel együtt építették hitelből, ez itt az anyósé volt. Ezen a házon jelzálog van, tehát most mindkettőt árverezik. Mindkét ház százszázalékos tulajdonosa a volt férj, Krisztina adóstárs. A volt férjnek nincsen bejelentett munkahelye, sem a részleteket, sem a gyerektartást nem fizette. A sors fintoraként részben ezért árverezik el a házat a család feje fölül: hogy a befolyt összegből kifizessék az elmaradt gyerektartást.

Május 5-ig lehetett licitálni a házra (házakra), a kikiáltási ár 7,5 millió forint volt. Ezt az összeget hárman is le akarták tenni, de mindhárman kicsúsztak az időből, „most éppen áll a bál, mert azt állítják, hogy határidőn belül voltak, holott nem” – mondja az anyuka. Egyébként egyikőjük sem ígért rá a meghirdetett összegre, ami nekik nagyon jó üzlet lett volna, a hitelező banknak azonban nem, mert az ingatlanok legalább a dupláját érik, ráadásul a visszafizetendő adósság 20 millió forint.

Mindezzel a család egy hónap haladékot kapott, a házat akkor próbálják meg újból elárverezni. Az egyik vevőjelölt már jelezte, a hirdetmény újbóli megjelenésének napján leteszi az egész összeget. Krisztináék házat vennének, az a tervük, hogy megpróbálnak megegyezni a végrehajtóval a fennmaradó tartozás részletfizetéséről, a falusi csokot pedig a férj, Zsolt egyedül próbálja majd felvenni az ingatlanhoz. Az egy másik gond, hogy a falusi csok július elsejétől lesz elérhető, de a részletszabályai még nem ismertek.

– A dolog pénzügyi részleteit nem tudom elmondani, mert mindenki mást állít – mondja Krisztina. – Nem tudjuk például, a férjem vehet-e fel egyedül hitelt. Az biztos, hogy neki a többéves munkaviszonya megvan. Az is biztos, nem akarjuk megvárni, hogy rendőrök jöjjenek ide és kilakoltassanak minket. A gyerekek már így is paráznak, ha idegen autó áll meg a házunk előtt, nehogy elvigyék őket – teszi hozzá. Krisztina egyelőre gyesen van a legkisebb gyerekkel, ősztől szeretne dolgozni menni. Most éppen műkörmösnek tanul.

Ha támogatná a családot: Fazekas-Simon Krisztina. Közlemény: adomány
65900114-05003871-00000000
külföldön élőknek: HU19659001140500387100000000 SWIFT(BIC) TAKBHUHB

Ha az árverés sikeres lesz, akkor a végrehajtó értesíti a gyámügyet, hogy a gyerekek veszélyeztetettsége fennáll. Addigra tehát megoldást kell találnia a családnak. Ez a ház már biztosan nem lehet az övék, ha nem is Zsámbokon, de szeretnének a környéken maradni, mert ez a gyerekek legfőbb vágya.

error: Content is protected !!