Orbán Viktor – Ez vár ránk a következő hetekben!!! Ezek változnak holnaptól Március 29-től >>>

Orbán Viktor az operatív törzsnél kezdte a napot, utána a Kossuth Rádióban ismerteti a magyarokkal, hogyan is állunk a járvány elleni harcban, mire kell számítani a védekezésben a következő hetekben.

Csütörtökön Gulyás Gergely a kormányinfón bejelentette a kormány döntéseit, akkor közölte, hogy pénteken ülésezik az operatív törzs a miniszterelnök részvételével, ezután rádióinterjújában jelenti be majd Orbán Viktor a következő időszakra vonatkozó terveket, intézkedéseket.

Az operatív törzzsel már tárgyalt, most jöjjenek a bejelentések. Kövesse nálunk a miniszterelnök rádióinterjúját! Cikkünk frissül!

A legfontosabb döntés, hogy a korlátozások változatlan formában fennmaradnak egy hétig még biztosan hétfőtől. Azért van erre szükség, mert a fertőzés rekordokat dönt a harmadik hullámban.

Az elmúlt 24 órában meghalt 213 beteg, kórházban sokan vannak, többen mint valaha. Lélegeztetés nélkül több mint 9 ezren vannak, a szakemberek szerint ez nem az a pillanat, hogy lazíthatunk. 1114-en vannak lélegeztetőgépen.

Minden kórház biztos irányítás alatt van, azonban mindenhol van hiány: vagy orvos, vagy ápoló vagy rossz térben elhelyezett intenzív osztályok hiányoznak. A rezidens orvosokat vagy a frissen diplomázottakat javarészt beoltottuk és már vezényeltük is, a végzős orvostan hallgatók most jönnek az oltásban.

A mai operatív törzs ülésének legfontosabb kérdése az volt, hogy az oltások felgyorsulásától várhatjuk-e azt, hogy hamarosan lazíthatunk. Most sok fiatal betegünk van. Van összefüggés a megbetegedés és a fertőzés lefolyásának gyorsasága és a cukorbetegség és a túlsúlyosság között. A fiataloknak üzente: jó esélyük van, hogy szabad nyaruk lesz.

EKKOR NYITNAK AZ ISKOLÁK ÉS A TERASZOK: MEGNÉZEM >>>

error: Content is protected !!