VÉGRE ITT A LEHETŐSÉG! Napelem állami támogatás magánszemélyeknek : 2019. július 17-től így kaphatsz állami támogatást napelemre :

VÉGRE ITT A LEHETŐSÉG! Napelem állami támogatás magánszemélyeknek : 2019. július 17-től így kaphatsz állami támogatást napelemre :

Napelem telepítése családi házra megtérülő pénzügyi befektetés és környezetkímélő megoldás lehet a háztartás villamos energia ellátására.

A lehető leggyorsabb megtérüléshez, ugyanakkor maximálisan költséghatékony működéshez és hosszú távon is környezetbarát kivitelezéshez, azonban megfontolt, részletes tervezés szükséges. A kezdeti tájékozódáshoz ugyanúgy, mint az ügyintézéshez, kivitelezéshez is ügyfeleim rendelkezésére állok.

A fotovoltaikus elemnek is nevezett napelem a napból érkező fényt (elektromágneses sugárzás) alakítja villamos energiává. Ahhoz, hogy az így nyert energiát a leghatékonyabb módon tudd hasznosítani egy összetett rendszert kell kiépítened.

Ehhez szolgálok most információkkal.

Magánszemélyek számára jelenleg nem áll rendelkezésre vissza nem térítendő támogatás napelem telepítésére, a közeljövőben hamarosan jön valamilyen konstrukció.

2019-ben lakossági támogatás továbbra is a kedvező, 0%-os kamatú (és 0% THM) hitel formájában érhető el.

A hitel futamideje maximum 20 év lehet, 10% önerőt szükséges biztosítani.

Vállalkozások részére továbbra is elérhető a VEKOP keretében a hitel+támogatás kombináció a Közép-Magyarországi Régióban. A többi régióban pedig GINOP keretében nyílik vissza nem térítendő támogatás.

Ezek várhatóan vissza nem térítendő vagy részben visszatérítendő támogatásokat fognak nyújtani.

Ezeken elsősorban a régebbi építésű épületek nagy megtakarítás eredményező, kizárólag komplex épületenergetikai fejlesztésével van esély pályázni.

Ma is elérhető azonban közvetett állami támogatás magánszemélyeknek is, ha családi házra szeretnél napelem rendszert telepíteni, lakás-takarékpénztári (LTP) megtakarítással.

Ebben az esetben az LTP számlára befizetett összeg után ad az állam alanyi jogon támogatást.

Évente 30%-ot, de maximum 72 000 forintot.

A megtakarítás futamideje 4-től 10 évig terjedhet.

error: Content is protected !!