MOST JELENTETTÉK BE >>> Magyarországon, AKI NEM OLTAT, FIZESSEN!

MOST JELENTETTÉK BE >>> Magyarországon, AKI NEM OLTAT, FIZESSEN!

Pár perce jött a hír! Ez most komoly? Ez a büntetés vár arra, aki nem oltatja be magát??

Hoppá: az orvosok szakszervezete szerint, aki nem oltatja be magát, az fizesse ki a milliós kórházi költségeit, ha mégis koronavírusos lesz.-írja a https://indirekt.hu.

Az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk, hogy valamennyien beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát – mondta Daróczy-Gaál Ágnes, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke az InfoRádióban.
Hozzátette, a lakosság számára emellett részletesebb tájékoztatásra lenne szükség, hogy minél többen kérjék az oltóanyagot, mert egy koronavírussal fertőzött beteg napi intenzívágyas kezelése az egymillió forintot is elérheti.Ha valaki nem oltatja be magát, vegye számításba azt, hogy egy két-három hetes intenzív osztályos kezelést a saját zsebéből kell megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat. Ennek az információnak a fényében már nem biztos, hogy olyan sokan tiltakoznának az oltás ellen – közölte.

“A negyedik hullám elkezdődött Nyugat-Európában, ezért a járványt be fogják hozni Magyarországra, a delta variáns itt van közöttünk. Magyarországon is lesz negyedik hullám” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken. Felhívta a figyelmet arra, hogy az oltás megvédi az embereket a súlyos megbetegedéstől.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig arról beszélt csütörtökön, hogy a járványhelyzetet már most is komolyan kell venni, több országban – például Spanyolországban – robbanásszerűen nő a delta variánssal megfertőződött emberek száma. Nincs okunk azt feltételezni, hogy ez nem így lesz itthon is, de az, hogy nálunk a másodszorra is beoltott emberek aránya a második legmagasabb az egész EU-ban, fontos nyugtató körülmény – mondta Gulyás.

Leszögezte, hogy ha indokolttá válnak, akkor a korlátozások elsősorban a beoltatlanok számára jelentkezhetnek. 

error: Content is protected !!