MINIMÁLBÉR, Garantált bérminimum 2023!!! Ez komoly? MEGVANNAK A pontos ÖSSZEGEK? EZ ÁM A MEGLEPETÉS! Tényleg Ennyi lesz a MINIMÁLBÉR és a garantált bérminimum 2023. január 1-től? Ha ez igaz, akkor nagyon megemelkedik a fizetésed!

MINIMÁLBÉR, Garantált bérminimum 2023!!! Ez komoly? MEGVANNAK A pontos ÖSSZEGEK? EZ ÁM A MEGLEPETÉS! Tényleg Ennyi lesz a MINIMÁLBÉR és a garantált bérminimum 2023. január 1-től minden érintettnek? Ha ez igaz, akkor nagyon megemelkedik a fizetésed!

Minimálbér 2023 fizetésemelés – minimálbér  garantált bérminimum 2023 >> A minimálbér és a garantált bérminimum összege 2023-ban 8–12 százalék között emelkedne a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok javaslata szerint.


Várhatóan 220,000Ft lesz a minimálbér összege!

Az infláció növekedésével összhangban soha nem látott mértékű, 11 százalékos béremelésre készülnek a kkv-k – derül ki a K&H kkv bizalmi index 2022 második negyedéves eredményeiből. Emellett egyre több cég tervez béren kívüli juttatást is adni munkavállalóinak, elsősorban közlekedési költségtérítést, 13. havi fizetést és étkezési hozzájárulást. A foglalkoztatottság stabil a szektorban, de az iparban egyre égetőbb a munkaerőhiány.

Egyre több pénzt kereshetnek a kkv-szektor munkavállalói. A magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások következő egy évre szóló várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index szerint ugyanis rekordmértékű béremelésre készülnek a cégek.




Minimálbér 2023 és nettó bruttó fizetésemelés:

A vállalkozások átlagosan 11 százalékkal magasabb fizetéssel számolnak az előttünk álló 12 hónapban, ami az index történetében az eddigi legmagasabb érték. Ez azt jelenti, hogy a cégek inflációkövető emelést terveznek, hiszen az MNB legutóbbi, júniusi jelentése szerint 2022-ben 11 és 12,6 százalék között alakulhat az infláció – mondta el Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője.

Manapság már nem kizárólag csak a bér fontos a munkavállalóknak, mégis komoly munkaerő-megtartó hatása van. A stabil munkavállalói kör pedig a jelenlegi gazdasági helyzetben egyre fontosabbá válik a cégek számára – tette hozzá a szakember.




Az ágazatok között csak kis eltérések láthatók: míg a mezőgazdaságban és iparban dolgozók átlag feletti, 12,1 és 11,3 százalékos bérnövekedésre számíthatnak, addig a szolgáltató szektorban 10,7, a kereskedelemben pedig várhatóan 9,2 százalékkal emelkedhetnek a fizetések.

error: Content is protected !!