Közmunkaprogram 2019: megszűnhet a közmunka, vége a naplopásnak >>>EGYET ÉRTESZ VELE ??? Úgy megleckézteti a kormány a közmunkásokat, amire senki nem számított!Ennél jobban nem szivathatták volna meg a közmunkában dolgozókat:

Közmunkaprogram 2019: megszűnhet a közmunka, vége a naplopásnak >>>EGYET ÉRTESZ VELE ??? Úgy megleckézteti a kormány a közmunkásokat, amire senki nem számított!Ennél jobban nem szivathatták volna meg a közmunkában dolgozókat:

ITT A DÖBBENETES BEJELENTÉS! El sem hisszük, hogy megtették! Úgy kitol a kormány a közmunkásokkal, amire senki nem számított! MÁR BIZTOS – Így babrál ki a kormány a közmunkásokkal! Óriási lesz a felháborodás!
Megtették: kibabrálnak Orbánék a közmunkásokkal!

Az mfor.hu értesülései szerint a kormány mégis megteszi a jelek szerint, hogy utal, hogy idén 2019-ben sem nem emelik meg a közfoglalkoztatottak bérét. Idén valósággal “szárnyalnak” a bérek, és nem veszít az értékéből a nyugdíjasok járandósága sem, csak a közmunkások fognak veszteséget elszenvedni a választási évben.

Választás ide vagy oda, de a kormány egyáltalán nem törődik a közmunkásokkal , még annyira sem, mint ahogy eddig az elmúlt években tette. Nemrég megkérdezték Pintér Sándor belügyminisztert az idei közfoglalkoztatási bérek várható alakulásáról, aki akkor erre inkább kitérő választ fogalmazott meg, semmilyen konkrétumot nem mondott. ezen elindulva a mfor.hu kifejtette, hogy szerinte miért lenne meglepő húzás a kormánytól, ha mégsem emelné a közfoglalkoztatottak bérét. Az igencsak széles költségvetési mozgástér és a választási év mellett még az is említésre méltó, hogy eddig még ilyenre nem volt példa, mióta a Fidesz van kormányon.

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatással foglalkozó oldalára feltöltött
dokumentum szerint 2019-ben a közfoglalkoztatásban dolgozók bére ugyanannyi
marad, mint 2017-ben volt:

a közfoglalkoztatási 8 órás bér bruttó 81 530 forint marad,
• a közfoglalkoztatási garantált bér pedig 8 órás munkaidőben bruttó 106 555 forint.
Ezzel pedig még jobban lemarad a közmunkás bér a minimálbérhez képest. Idén
“csak” 59,1 százaléka lesz, ehhez képest az állami foglalkoztatási programban
dolgozók tavaly a kötelezően adandó legkisebb bérnek, 63,9 százalékát kaphatták
kézhez, míg 2011-ben az arány 77,6 százalék volt,

A kormány indoklása szerint azért van szükség a minimálbér és a közmunkás bér
közötti jelentős differenciára, mert akkor a magasabb minimálbér is egyfajta
motivációs eszköz lehet a közmunkások számára. Pedig jelenleg a közmunkások
nagy hányada nem lustaságból, hanem sokkal inkább a lehetőségek hiánya miatt
kénytelen l a közfoglalkoztatásban dolgozni.

Megkérdezte a portál a Belügyminisztériumot is, hogy pontosan mi áll a döntés
hátterében, amire még nem kapott választ. A kormánydöntése szerint , hiába van
választási év, hiába emelkednek meg a nyugdíjak, hiába emelkedne a fizetések, és a
minimálbér is jelentős mértékben emelkedik, Ezzel párhuzamosan pedig leget
számolni egy egyre jobban gyorsuló inçációra is, de mégis a közmunkásoknak meg
kell elégedniük azzal a bérrel, amit tavaly is kaptak. Emellett még hiába marad
változatlan – nettó 54, illetve 71 ezer forint- mégis kevesebbet fog érni a fizetésük a
2,7 százalékos inçáció miatt, tehát a közmunkás bérek 2018-ban csökkenni fognak
reálértékben.

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatással foglalkozó oldalára feltöltött dokumentum szerint 2018-ban a közfoglalkoztatásban dolgozók bére ugyanannyi marad, mint 2017-ben volt: a közfoglalkoztatási 8 órás bér bruttó 81 530 forint marad, • a közfoglalkoztatási garantált bér pedig 8 órás munkaidőben bruttó 106 555 forint.

Ezzel pedig még jobban lemarad a közmunkás bér a minimálbérhez képest. Idén “csak” 59,1 százaléka lesz, ehhez képest az állami foglalkoztatási programban dolgozók tavaly a kötelezően adandó legkisebb bérnek, 63,9 százalékát kaphatták kézhez, míg 2011-ben az arány 77,6 százalék volt, A kormány indoklása szerint azért van szükség a minimálbér és a közmunkás bér közötti jelentős differenciára, mert akkor a magasabb minimálbér is egyfajta motivációs eszköz lehet a közmunkások számára.

Pedig jelenleg a közmunkások nagy hányada nem lustaságból, hanem sokkal inkább a lehetőségek hiánya miatt kénytelen l a közfoglalkoztatásban dolgozni. Megkérdezte a portál a Belügyminisztériumot is, hogy pontosan mi áll a döntés hátterében, amire még nem kapott választ. A kormánydöntése szerint , hiába van választási év, hiába emelkednek meg a nyugdíjak, hiába emelkedne a fizetések, és a minimálbér is jelentős mértékben emelkedik, Ezzel párhuzamosan pedig leget számolni egy egyre jobban gyorsuló inflçációra is, de mégis a közmunkásoknak meg kell elégedniük azzal a bérrel, amit tavaly is kaptak. Emellett még hiába marad változatlan – nettó 54, illetve 71 ezer forint- mégis kevesebbet fog érni a fizetésük a
2,7 százalékos infláció miatt, tehát a közmunkás bérek 2018-ban csökkenni fognak
reálértékben.

error: Content is protected !!