KORONAVÍRUS: Gyorsul a járvány terjedése ismét, a közvetlen szomszédban is sok a fertőzött!!! Jöhet az újbóli határzár >>>

KORONAVÍRUS: Gyorsul a járvány terjedése ismét, a közvetlen szomszédban is sok a fertőzött!!! Jöhet az újbóli határzár >>>

A világon 10 871 362 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 521 298, a gyógyultaké pedig 5 754 013 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítése szerint. Magyarországon továbbra is alacsonyak a számok, de több szomszédos országban ismét emelkedni kezdett a megbetegedések száma. A koronavírus-járványról szóló híreink percről-percre.

Az Egyesült Államokban egy nap alatt 55 ezer új beteget regisztráltak, az új rekord – számol be a Reuters. Az ország 50 államából 37-ben növekedés volt az új eseteknél, Florida például több mint 10 ezer új esetről számolt be. Kaliforniában az esetszámok 37%-al nőttek két hét alatt, a kórházi ellátások száma 56%-al nőtt.

Dél-Karolinában az elvégzett tesztek 20,7%-a pozitív lett.A fentiek alapján arra gondolhatunk, hogy a járvány továbbra is gyorsan terjed majd az országban.

Törökországban az előző két napi 1192 és 1186 után pénteken 1172-vel emelkedett a koronavírus-járvány igazolt fertőzöttjeinek száma – közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitteren. A mostani adattal az igazolt esetek száma 203 456-ra nőtt.

A napi esetszámok a hatósági intézkedések enyhítését követően 900 körüli értékekről indulva június közepén néhány nap alatt 1600 közelébe, a május közepi szintre jutottak. A mutató azóta 1172-nél alacsonyabban még nem járt.

Készül a jövőre Ausztria a szomszédban

Válság- és katasztrófavédelmi törvény megalkotását tervezi az osztrák kormány – jelentette be Sebastian Kurz kancellár pénteken Bécsben, miután virológusokkal, biológusokkal és a gazdasági élet szereplőivel tanácskozott a járványhelyzetről.

Kurz kijelentette: az új törvény célja, hogy egy esetleges újabb válság idején gyorsabban és hatékonyabban háríthassák el a káros egészségügyi, illetve gazdasági következményeket. A kancellár kifejtette: tanulni szeretnének a koronavírus-járvány okozta válságból. Az új jogi szabályozás gördülékenyebbé tenné egyebek mellett a védőfelszerelések, így a szájmaszkok, fertőtlenítőszerek beszerzését.

Közben Ausztriában ismét felgyorsult a vírus terjedése. Egy nap alatt 109-cel nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, a legtöbben Felső-Ausztriában (50) és Bécsben (36) kapták meg a fertőzést. Az aktív betegek száma 787-re emelkedett, a legtöbben Bécsben (283), illetve Felső-Ausztriában (277) vannak. Közülük 72-en szorulnak kórházi kezelésre, heten vannak intenzív osztályon. (MTI)

Olasz

Hétfőtől ismét szigorításokat vezetnek be az északkelet-olaszországi Veneto tartományban, mert a koronavírus terjedését mutató reprodukciós ráta emelkedett. A majdnem 5 millió lakosú régióban a korábbi 0,43-ról 1,63-ra nőtt a reprodukciós ráta, amely azt mutatja, hogy egy beteg átlagosan hány embert fertőz meg.

Luca Zaia tartományi elnök egyesek „felelőtlen magatartásának” tulajdonította a fertőzés erősödését. Bejelentette, hogy hétfőtől szigorításokat vezetnek be, többek között kényszerkezelést írnak elő a házikarantén-előírásokat megszegő aktív betegek számára. Olaszországban ötödik egymás utáni nap emelkedik az újonnan szűrt fertőzöttek száma.  (MTI)

 

 

error: Content is protected !!