KORONAVÍRUS: egyre több a koronavírus-fertőzött, korlátozásokra készül a kormány!!! Ezeket vezetik be napokon belül:

KORONAVÍRUS: egyre több a koronavírus-fertőzött, korlátozásokra készül a kormány!!!

Ezeket vezetik be napokon belül:

Kijárási korlátozás, határzár, vásárlási idősáv stb….Részletek itt:

Magyarország rendben van, nálunk a veszélyt a behurcolás jelenti – mondta pénteken reggel Orbán Viktor miniszterelnök, mivel „jövünk-megyünk, behozzuk a vírust”, minden új fertőzésnél megtalálható valamilyen külföldi elem, mozzanat.

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője pénteken szintén arról beszélt: leginkább olyan környező országokból került be a vírus, ahol emelkedett a fertőzések száma, így azt a feladatot kapták, állítsanak össze egy javaslatcsomagot, hogy milyen intézkedésekkel tudják megakadályozni a vírus terjedésének újabb felfutását. Ezt a javaslatcsomagot Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégén áttanulmányozza, és a jövő héten várhatóak különböző intézkedések.

Hogy lássuk, mennyire tűnik közelinek a járvány második hulláma, érdemes megnézi, hogyan alakulnak a fertőzésszámok a környező országokban.

Ahogy arról beszámoltunk, Szlovákiában pénteken arról döntöttek, hogy 24 órára visszaállítják a határellenőrzést a vírus miatt, hogy kiszűrjék a koronavírussal fertőzötteket, és ellenőrizzék azokat a beutazókat, akik a járvány terjedése szempontjából kockázatos európai uniós országokból érkeznek. A szlovák hatóságok a fertőzöttek számának hirtelen megnövekedése miatt döntöttek a belépők átmeneti ellenőrzése mellett, mivel szerdán az országban 53 új fertőzéses esetet regisztráltak (csütörtökön viszont megint jóval kevesebbet 19 főt). Utoljára április végén, a karantén időszakában volt ilyen magas az új fertőzöttek száma. Sok más közép-európai államhoz hasonlóan Szlovákiában is azért kezdett újra romlani a helyzet, mert a határnyitás óta többen érkeztek beutazóként fertőzött területekről az országba.

Ukrajnában kismértékben nőtt a fertőzöttek száma: csütörtökről péntekre 819-cel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma. Az előző napon az egészségügyi minisztérium 810 új fertőzésről számolt be. Ukrajnában június 26-án nőtt a legnagyobb mértékben, 1109-el a fertőzöttek száma egy nap alatt, ezután a vírus terjedése lassulni kezdett.

Romániában a járvány áprilisi, első tetőzését meghaladó ütemben terjed a vírus: a pénteki összesítés szerint újabb 592 embernél mutatták ki a fertőzést az utóbbi 24 órában. A fertőzések ütemének gyorsulását jelzi, hogy a pénteki érték csaknem másfélszerese a megbetegedések utóbbi két hétben regisztrált – napi 400 új eset körüli – átlagának, de az utolsó hét átlagát is 36 százalékkal meghaladja. A járvány leginkább Bukarestben és a fővárostól északra található Argeș, Dâmbovița és Prahova megyében, illetve az erdélyi Brassó megyében terjed.

Szerbiában egy nap alatt 17 076-ról 17 342-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Csütörtökön 11 újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 352-re emelkedett.

Horvátországban rekordszámú, 116 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek pénteken, így Vili Beros egészségügy-miniszter közölte, hogy új intézkedéseket hoznak a gyülekezések felülvizsgálatára, szigorítják a horvát határok átlépését az Európai Unión kívüli szomszédos országokból (vagyis Szerbiából és Boszniából) érkezők számára, és kötelezővé teszik a maszkok viselését az éttermekben, bárokban és üzletekben.

Szlovéniában csütörtökön 17 koronavírusteszt lett pozitív, valamivel több, mint az előző napi 13, amely a legalacsonyabb adat volt június 30. óta. A héten jelentett 132 új fertőzött közül 73-an Szlovéniában fertőződtek meg. A többiek Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából, Szerbiából, Koszovóból és Montenegróból hurcolták be a vírust.

Ausztriában július 9-én 102 új esetet jelentettek, ami minimálisan több, mint az előző napi 92, viszont csaknem a duplája a július 7-i számnak: aznap csak 56-an fertőződtek meg a vírussal. Hosszú idő után, április 17. óta először július 1-jén emelkedett újra 100 fölé a napi fertőzésszám. A vírussal összefüggő halálesetet viszont utoljára július 5-én, azelőtt pedig június 30-án jelentettek.

Mindemellett Bulgáriában rekordot döntött az új fertőzések száma (330 új koronavírusos beteget regisztráltak az elmúlt 24 órában; legutóbb csütörtökön dőlt meg a napi rekord, akkor 240 új fertőzöttet jelentettek). Koszovóban csütörtökről péntekre 4100-ról 4307-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 7406-ról 7572-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Montenegróban péntekre 960-ról 1019-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 5869-ről 6086-ra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma.

Lakatos Tibor, az operatív törzs vezetője pénteki nyilatkozatában a külföldi utazást tervezőknek azt ajánlotta, kövessék, hogy egyes országokban milyenek a járványügyi adatok, milyen korlátozó intézkedések vannak érvényben.

Comments are closed.

error: Content is protected !!