Készüljön a legrosszabbra: pusztító kánikula várható a héten – már a másodfokú riasztást is kiadták!!! Osszátok meg másokkal is …

Készüljön a legrosszabbra: pusztító kánikula várható a héten – már a másodfokú riasztást is kiadták!!!

Osszátok meg másokkal is …

Hatalmas kánikula várható a héten, ilyen időre számíthat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn az országban túlnyomóan napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A Dunántúl északi felén élénk, a Fertő térségében olykor erős lökések kísérik a déli, délkeleti szelet, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A csúcshőmérséklet 29 és 33 fok között várható. Késő estére azonban 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.  A pusztító hőség miatt pedig több megyére is kiadták az elsőfokú riasztást.

Azonban nem csak a hétfői napon kell számítani tikkasztó melegre, hanem a hét további részében is. Kedden sok napsütésre, némi gomolyfelhőzetre számíthatunk. Inkább csak ÉK-en alakul ki frissítő zivatar, zápor, illetve a DK-i szél megélénkül. 30-31°C körüli hőségre számíthatunk. Keddre újabb megyékre adtak ki elsőfokú riasztást.

Szerdán és csütörtökön folytatódik az igazi nyári idő sok napsütéssel, egy-egy helyi zivatarral, záporral. Kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés: országos kánikula valószínű 30-35 fok körüli értékekkel. Az OMSZ a szerdai napra az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki, míg csütörtökre már több megyében is másodfokúra emelték a riasztást.

Péntek és szombaton azonban már gyakrabban növekszik meg a felhőzet, és főleg ÉNy-on fordul elő zápor, zivatar. Továbbra is kitart a nagy meleg, néhol 34-35 fokos hőség lesz.

Vasárnap ÉNy felől hidegfront tör be az országba, a megerősödő szél frissebb levegőt hoz majd magával. A hőség ugyan megszűnhet, de a nyári meleg folytatódik.

 

error: Content is protected !!