Itt az eső! Hétvégére betör a hidegfront! Mutatjuk hol lesz eső…Osszátok meg >>>

Itt az eső! Hétvégére betör a hidegfront! Mutatjuk hol lesz eső…Osszátok meg >>>

Szelet is kapunk az őszi hideg mellé, hétvégére három megyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ebben a borongós, esős hangulatban telik a hét hátralévő része is – legalábbis, most úgy tűnik.

Péntek délutántól elszórtan, főként az ország délkeleti felében valószínűek zivatarok. Az északi szelet az Alpokalja és a Zemplén térségében időnként viharos (60-75 km/h) lökések kísérhetik, emiatt figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Vas megyére.

Pénteken folytatódik a túlnyomóan borult, esős idő. Az ország nagy részén várható csapadék. Az északi, északkeleti szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 15 fok között alakul, kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég. Kezdetben több helyen várható eső, zápor, majd csökken a csapadékhajlam. Az északi, északkeleti szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 5 és 10, másutt 10 és 15 fok között várható.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, és szórványosan várható eső, zápor. Az északkeleti, északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű.

error: Content is protected !!