Ingyen pályázati pénz: 2019-ben ez a 10 legjobb pályázat a vidéken élők számára- egy vagyont kapunk! Íme a TOP 10-es lista :

Ingyen pályázati pénz: 2019-ben ez a 10 legjobb pályázat a vidéken élők számára- egy vagyont kapunk!

Íme a TOP 10-es lista :

Kevesen gondolnák, de Borsod-Abaúj-Zemplén megyében valósul meg a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklus messze legnagyobb összegű fejlesztése, mégpedig az M30-as gyorsforgalmi út Miskolc–Tornyosnémeti közötti 58 km-es szakaszának megépítése – derül ki a HelloVidék összesítéséből.

A tíz legnagyobb, vidéken megvalósuló uniós fejlesztésből egyébként kilenc közlekedésfejlesztési projektet takar, egy pedig egy Tiszadobnál megvalósuló árvíztározó kiépítését jelenti. Ezekre együttesen 754 milliárd forintnyi EU-pénzt fordít a kormány a következő években és mellétesz még további 308 milliárd forintot a magyar államkasszából is.

Összeszedtük azt, hogy a mostani uniós fejlesztési ciklus összes programjából melyek a legnagyobb, kizárólag vidéken megvalósuló fejlesztései, így például szándékosan kihagytuk az alábbi táblázatból a Budapesten 173 milliárd forintos EU-pénzből megvalósuló hármas metró felújítást, amely egyébként a 181,1 milliárddal listavezető Miskolc-Tornyosnémeti projekt után a második helyen végezne. Otthon melege program >>>

Az M30 gyorsforgalmi út egyébként részét képezi a transzeurópai közlekedési hálózatnak és azt célozza, hogy Miskolc és a szlovákiai nagyváros Kassa közötti gyorsforgalmi út létrejöjjön a Tornyosnémetinél található határátkelőhely érintésével. Amint a projekt adatlapja is rámutat: az elmúlt időszakban az Európai Unión belül felértékelődtek az észak-déli irányú kapcsolatok fejlesztésére vonatkozó kezdeményezések, ezért az M30 gyorsforgalmi út megvalósítására vonatkozó igény is erősebbé vált.

error: Content is protected !!