Ingyen háztartási gépek, hűtők, fagyasztók, mosógépek! Fontos bejelentés érkezett a háztartási gépcsere pályázatról! Most közölte az MTI >>

Ingyen háztartási gépek, hűtők, fagyasztók, mosógépek! Fontos bejelentés érkezett a háztartási gépcsere pályázatról! Most közölte az MTI >>

Március elejéig minden pályázó megkapja az Otthon melege program háztartási gépcsere alprogramjának támogatási okiratait – közölte Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára.

Az okiratokat 20 ezer pályázó már megkapta, közülük 6 ezren meg is vásárolták az új készüléket, további 20 ezer értesítést pedig hamarosan elküldenek az érintetteknek.

2019-ben újra indult az Otthon Melege program, melyben pályázni lehetett hűtőgépek, fagyasztókészülékek, mosógépek, illetve mosó-szárítógépek cseréjére.

A pályázatot nagykorú, magyar adóazonosító jellel és magyarországi lakhellyel rendelkező természetes személyek részére írták ki.

Személyenként és lakásonként legfeljebb egy darab háztartási nagygép cseréjére lehetett pályázni. Ez lehetett hűtőgép, mosógép, fagyasztó, illetve mosó-szárítógép.

A pályázati összegek a következők voltak :

A+ besorolás esetén a mérték legfeljebb 25 000 forint / nagygép
A++ besorolás esetén a mérték legfeljebb 40 000 forint / nagygép
A+++ besorolás esetén a mérték legfeljebb 45 000 forint / nagygép

error: Content is protected !!