Ingyen adnak jogsit, lakást is biztosítanak a fiataloknak + bejelentett munkahelyet!!!

Ingyen adnak jogsit, lakást is biztosítanak a helyi fiataloknak + bejelentett munkahelyet!!!

Bérleti díj nélkül, a rezsiköltség megfizetésével igénybe vehető lakásokat alakít ki a városban élő, illetve az oda költözni szándékozó fiataloknak az önkormányzat, emellett ingyenes tanfolyamot is szerveznek tehergépkocsi-, nehézpótkocsi- és buszvezetői jogosítvány megszerzéséhez, pályázati forrásból. Aki komolyan gondolja annak bejelentett munkahelyet is tudnak biztosítani.

A fiatalok helyben maradását, illetve a városban való letelepedésüket támogató program indul Bólyban – az Esély Otthon nevet viselő pályázaton mintegy 141 millió forintot nyert az önkormányzat. Ennek keretében ingyenes tanfolyamot szerveznek első körben tehergépkocsi („C”), majd a továbbiakban nehézpótkocsi („CE”), valamint buszvezető („D”) kategóriás jogosítványok megszerzéséhez, fiatalok részére. Május 23-ig várják a „C” kategóriás vezetői engedélyt megszerezni kívánó 18–35 év közti, Bólyon élő, illetve a települést lakóhelyként választani szándékozó, érvényes „B” kategóriás jogosítvánnyal, orvosi alkalmasságival rendelkező jelentkezőket a városházán. A tervek szerint 22 fiatalnak biztosítanák a lehetőséget, a szám azonban – tekintettel a nagy érdeklődésre – nem kizárt, hogy bővülhet. A tanfolyammal kapcsolatos tudnivalókról május 9-én 18 órai kezdettel tájékoztató fórumot szerveznek az általános iskolában.

Az Esély Otthon pályázat célja, hogy a fiatalok lehetőséget kapjanak a kistelepüléseken a családalapításra, az otthonteremtésre és a munkavállalásra, valamint esélyt ad a vidéki településeknek – így Bólynak is –, hogy vonzóak legyenek az ifjúság számára. A bólyi program során a jövőben nyelvtanfolyamokat, vállalkozói ismeretek átadását célzó képzéseket is szerveznek.

Mindezek mellett fontos elemként, korábban más funkciót betöltő önkormányzati ingatlanokban lakásokat is kialakítanak – a pályázati támogatásból erre 65 millió forintot fordít a város. Összesen tizenegy, hatvan négyzetméter körüli otthon kialakítása a cél – jelenleg a program pontosítása van folyamatban, az elképzelések szerint a város két épületében hoznának létre új lakásokat. – A beköltöző fiataloknak bérleti díjat nem kell majd fizetniük, kizárólag a rezsiköltséget kell állniuk, és két évig élhetnek majd ezekben az ingatlanokban – tudtuk meg Hárs Józseftől, Bóly polgármesterétől. Az érintett korosztály, tehát a 35 év alattiak igényei szerint alakítják majd ki az új, modern otthonokat – többek közt wifivel, konyhai berendezésekkel ellátva. A lakásokba helyi, illetve Bólyban dolgozó fiatalok költözhetnek majd – a város szociális ellátást nyújtó intézményeiben dolgozó, a környékbeli falvakból bejáró ápolónők, illetve az ipari parkban dolgozó, szintén a környékről beutazó fiatal dolgozók részéről is mutatkozik igény a városba való költözésre. A terv szerint néhány lakás már idén elkészül, jövő év közepére pedig mind a tizenegy kialakításával végeznek.

error: Content is protected !!