Hivatalos bejelentés: Így változik a Tanév!!! Változás az iskolákban!!!

Hivatalos bejelentés: Így változik a Tanév!!! Változás az iskolákban!!!

Három nappal lehet hosszabb az iskolai téli szünet





A kancelláriaminiszter szerint észszerű lenne, ha elmaradna az őszi szünet, és helyette a téli lenne öt nappal hosszabb az iskolákban. A Nemzeti Pedagóguskar elnöke azt mondta az RTL Híradónak: jó lenne, ha már szeptemberben döntene erről a kormány, és az öt nap valójában hármat jelentene, mert az őszi szünet első két napja – halottak napja és mindenszentek – munkaszüneti napok. A téli szünet így három nappal korábban, december 19-én kezdődne és január 2-ig tartana.




Megvolt az első szombati tanítási nap abban a győrszentiváni egyházi iskolában, ahol a rezsiárak emelkedése miatt ősztől hatnapos iskolahetet vezettek be. Az iskola úgy takarékoskodik, hogy szeptemberben és októberben szombatonként is tanítási napot tart az egyházi fenntartó, cserébe pedig hosszabb lesz a téli szünet, így kevesebbet kell fűteni az iskolát.




Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen is változik az őszi félév: elmarad az őszi szünet, és itt is hosszabb lesz a téli – hangzott el az RTL Híradóban. (A Belügyminisztérium augusztus végén még azt közölte, hogy alapos indokkal az állami iskolákban is megszervezhető lenne a szombatonkénti tanítás, a fenntartó egyetértésével.)

error: Content is protected !!