HÉTFŐTŐL VÁLTOZIK AZ ISKOLÁBA JÁRÁS SZABÁLYAI, HÉTFŐTŐL SOKAN NEM LÉPHETNEK BE A SULIBA >>>

HÉTFŐTŐL VÁLTOZIK AZ ISKOLÁBA JÁRÁS SZABÁLYAI, HÉTFŐTŐL SOKAN NEM LÉPHETNEK BE A SULIBA >>>

Most jelentették be: Hétfőtől minden iskolában szigorít az EMMI!!!

Hétfőtől így mehetnek iskolába a gyerekek >>>

Új pontokkal bővítette a koronavírus miatt született augusztusi intézkedést a tanévre vonatkozóan.

nem kísérhetik fel a szülők gyermekeiket az iskolában  >>>

A Pénzcentrum számolt be arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma kibővítette az iskolakezdésre vonatkozó intézkedési tervet, amit a járvány miatt alkotta még augusztusban.

Mint kiderült, mostantól sem szülő, sem pedig más kísérő nem léphet be az iskola épületébe, kivéve ha erre előzetesen kapott engedélyt, esetleg egy szülők számára szervezett programon venne részt.

Továbbá az őszi úszóoktatásokat felfüggesztik a köznevelési intézményekben, amik átkerülnek így tavaszra, vagy egy másik, későbbi évfolyamokra.

Olyan nem tanóriai foglalkozások felfüggesztését is javasolják, mint például a sportfoglalkozások, kórus és énekkarok próbái.

Az intézkedéssel az olyan nagy létszámú események elhalasztását is javasolják, mint a szalagavató, bálok vagy egyéb kulturális programok. Ha mégis megtartanák ezeket, akkor az iskoláknak szem előtt kell tartaniuk a létszámkorlátot és az egészségvédelmi intézkedéseket, illetve fontos, hogy ne zárt térben rendezzék azokat.

Az EMMI előírja azt is, hogy aki megbetegszik, legyen az tanár vagy diák, csak és kizárólag háziorvos vagy a kezelőorvos igazolásával térhet vissza az iskolába.

Ami az étkezést illeti, arra kérik az iskolákat, hogy próbáljanak szakaszosan megszervezett ebédidőt tartani, hogy időben és térben is elkülöníthessék az osztályok tanulóit, de ha nincs más megoldás, akkor a gyerekek az osztályteremben is ehetnek.

Fontos, hogy csak az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet koronavírus-érintettség esetében. MMI

error: Content is protected !!