Grízes-túrós-meggyes rétes recept: Hidegen a legfinomabb!!!
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap (8 db 40×40-es lap)
- 1 db 330g-os pohár tejföl (a tejfölös pohár lesz a mérce),
- 4 tojás
- 450 g túró
- 1 csomag sütőpor
- ¾ pohár olaj
- 1 pohár cukor
- 1 pohár búzadara
- citrom aroma
- 1 csomag mazsola (100 g-os)
- kimagozott meggy
Elkészítése:
A gáztepsit kiolajozzuk, a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
4 réteslapot belefektetünk a tepsibe (nem kell olajjal megkenni!). A tejfölt, a tojást, a cukrot, a darát, a túrót, a sütőport, az olajat és a citrom aromát összekeverjük és a tepsiben lévő réteslapokra öntjük a felét.
Meggyel és mazsolával megszórjuk. Ráfektetjük a másik 4 réteslapot, majd a maradék masszát ráöntjük és ismét meggyel és mazsolával megszórjuk.
35-40 percig sütjük (amíg nem lesz szép világosbarna a teteje). Ha kihűlt, akkor lehet szeletelni.