Figyelem!!! Változik a Taj-kártya és a TB ellátások 2020-ban >>>

Figyelem!!! Változik a Taj-kártya és a TB ellátások 2020-ban >>>

ÓRIÁSI VÁLTOZÁS A JÖN A TAJ KÁRTYÁNÁL!!!!! ÚJ TÖRVÉNY!!! Pontosan kinek kell majd fizetnie az orvosnál? Nyugdíjasoknak, gyermekeseknek, gyermekteleneknek?

ITT a lista – nekik FIZETŐS LESZ MINDEN!!! egészségügyi ellátás :

Pontosan kinek kell majd fizetnie az orvosnál? Mutatjuk, kire vonatkozna a jövőben a fizetős ellátás
A törvénytervezet szerint társadalombiztosítás hiányában nem a tartozást, hanem az ellátást kellene kifizetni.

A törvénytervezet értelmében, amennyiben valaki három hónapig nem fizeti az egészségbiztosítási járulékát, azt nemcsak a biztosítási jogviszonya utólagos rendezésére, tehát a hátralék megfizetésére szólítanák fel, de költségtérítéshez kötnék az orvosi ellátását is.

A lap értesülései szerint a fenti jogszabállyal azonban ez megváltozna, és barna szín jelezné a jogviszony hiányát. A három hónapos tartozás felhalmozása esetén így már nemcsak a tartozás rendezésére köteleznék az illetőt, de elveszne számára a térítésmentes orvosi ellátás, csak készpénzfizetés ellenében kapnák meg azt, és a gyógyszerekre sem járna a támogatás. Ez azonban nagyságrendekkel magasabb összeget jelentene a tartozáshoz képest.-írja a femina.hu

Csak szemléltetésképp: míg három hónap esetén a tartozás összege 22500 forint, egyetlen mandulaműtét csaknem 90 ezer forintba kerülne, ugyanis ez az az összeg, amit a biztosító fizet a kórházaknak. És a lap listája szerint ez még csak a kezdet: egy szívinfarktus ellátása csaknem 376 ezer, egy májműtét több mint 630 ezer, míg egy leukémia kemoterápiás kezelése 6 millió forint is lehet.

error: Content is protected !!