Elhunyt az Operaház énekesnője!!! A megrázó gyászhírt a Magyar Operaház közölte!!!

Elhunyt az Operaház énekesnője!!! A megrázó gyászhírt a Magyar Operaház közölte!!!

A kolozsvári születésű lírai szoprán 1953 és 1986 között volt az Opera magánénekese, de egészen 1998-ig fellépett az intézményben. Az Operaház saját halottjának tekinti.

A Liszt-díjas érdemes és kiváló művészt, a Magyar Állami Operaház örökös tagját 88 éves korában érte a halál. A kolozsvári születésű lírai szoprán 1953 és 1986 között volt az Opera magánénekese, de egészen 1998-ig fellépett az intézményben, visszavonulása után énekmesterként tevékenykedett.

Halálhírét a Opera Facebook-oldala adta közre.

Tóth Aladár szerződtette az Operaházhoz, első szerepe a Figaro házassága Barbarinája volt, első átütő sikerét a Rigoletto Gildájaként aratta 1955-ben. Fokozatosan vette át a Mozart szoprán szerepkört, de fellépett preklasszikus és bel canto művekben is: Monteverdi, Gluck, Cimarosa, Rossini, Donizetti és Flotow műveiben.

Tóth János 1990-es Márta rendezésében László Margit kedvéért írta be a vígoperába a Hercegnő szerepét, ahol a művésznő egy versszak erejéig még felcsillanthatta egyedi kultúrájú énekművészetét. László Margitot a Magyar Állami Operaház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

error: Content is protected !!