Drámai képek Békéscsabáról, kiégett a híres István malom!!! Sajnos nem lehet helyreállítani!!!

Kigyulladt az István malom Békéscsabán, a Gőzmalom téren. Az épület óriási lángokkal égett, a tűzoltók jelenleg is a helyszínen vannak.

A tűz akkora lángokkal égett, hogy összesen hét településről riasztották oda a tűzoltókat – írja a Beol.hu.

A helyszínre a békéscsabai, a gyulai, a mezőberényi, a mezőkovácsházi, a szarvasi, a szeghalmi és az orosházi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

Úgy tudjuk, csődület alakult ki a környéken, az emberek siratják az ikonikus épületet, általános a döbbenet a városban. A malom mögött van a Békés Megyei Központi Kórház békéscsabai tagkórháza is, a tűz közvetlen közelében gyakorlatilag. Keressük a katasztrófavédelmet és a kórházat, szükség van-e teljes vagy részleges kiürítésre.

Olyan volt, mint az ólomkatona! Rendíthetetlenül állt, méltóságteljesen, vigyázva szemlélve a várost. Megbízható volt, számítani lehetett rá, hogy holnap újra látom. Sokszor gyönyörködtem benne. Sosem untam meg nézni! És most hova menjek? Menjek és bámuljam a roncsot, a kiégett ablakokon át a füstös falakat, ha vannak/lesznek még? Nem tudom, hogy lesz tovább. Szegényebbek lettünk nélküle, Békéscsaba szegényebb és sivárabb lett nélküle. Olyan veszteség ért bennünket, ami fegyverért kiált! Aki arra jár, álljon meg egyrövid percig és mondja halkan, ez a szépség a miénk volt. Volt. A miénk. Békéscsabáé. És Közép-Európáé. Nincsenek szavak. Csak könny és fájdalom.

error: Content is protected !!