Devizahitelesek figyelem!!! Fontos levelet küldenek ki a devizahiteleseknek >>>

A Nemzeti Eszközkezelő megkezdi az ingatlanok visszavásárlásáról szóló tájékoztató levelek postázását.

Megkezdődött a folyamat, amelynek keretében az állam lehetővé teszi, hogy a devizahitelesek visszavásárolhassák a NET-hez került ingatlanjaikat, az erről szóló tájékoztató leveleket a cég már elkezdte postázni. Az érintetteknek azokra 60 napon belül kell válaszolniuk a megfelelő nyilatkozat kitöltésével és visszaküldésével. A NET a leveleket az első körben január 31-ig küldi meg.

Az utolsó pillanatban jelentkező ügyfelekkel a cég már nem köt bérleti szerződést, ugyanakkor a felajánlott lakóingatlant megvásárolja, az ingatlan vételárát a jelzáloggal rendelkező hitelezőnek kifizeti, a tartozás így megszűnik, az ügyfél pedig kedvezményes feltételek mellett, egyösszegben vagy részletfizetéssel visszavásárolhatja ingatlanát. Az érintetteknek 60 napjuk van arra, hogy erről nyilatkozzanak, ellenkező esetben a NET Zrt. nem vásárolja meg az ingatlant – írták közleményükben.

A programba már korábban bekerült, közel 32 ezer határozatlan időre szóló szerződéssel rendelkező ügyfél részére a NET Zrt. a következő körben, március 31-ig juttatja el azt a tájékoztató levelet, amelynek megválaszolására szintén 60 nap áll majd rendelkezésre.

error: Content is protected !!