Családok százezreinél jön VÁLTOZÁS a családi pótléknál 2019-től! 1,2,3,4 gyermekeseket is érint! >>>

Családok százezreinél jön VÁLTOZÁS a családi pótléknál 2019-től! 1,2,3,4 gyermekeseket is érint! >>>

Családok százezreinél jön VÁLTOZÁS a családi pótléknál! 1,2,3 gyermekeseket is érint! Hónapokon belül komoly változás jön, ami sok család életét nehezíti meg! Lehet, hogy Benneteket is érint!!!

HIVATALOS MTI BEJELENTÉS!!! 2019. január 1-től csökken a családi pótlék összege! Sok család csak a jelenlegi pénz felét fogja kapni! Az is elárulták, hogy miért döntöttek így >>>> 

39 ezer gyerek érintett: szinte biztos, hogy csökken a családi pótlék

Már biztosra vehető, hogy csökken a magyarok családi pótléka Ausztriában. Ragaszkodik ugyanis a nem Ausztriában élő gyerekek után fizetett családtámogatási járulékok csökkentéséhez az osztrák kormány, még akkor is, ha az esetleg kötelezettségszegési eljárást vonhat maga után Brüsszellel szemben. Erről Sebastian Kurz osztrák kancellár beszélt egy pénteki interjúban.

Ragaszkodik a nem Ausztriában élő gyerekek után fizetett családtámogatási járulékok csökkentéséhez az osztrák kormány, még akkor is, ha az esetleg kötelezettségszegési eljárást vonhat maga után Brüsszellel szemben – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár egy pénteken megjelent interjúban.

Ha panaszt tesznek emiatt Ausztriával szemben, tudomásul vesszük, de nem fog minket eltéríteni a kijelölt útról
– fogalmazott Kurz az APA osztrák hírügynökségnek adott interjúban. Hozzátette: ”

amit teszünk, az teljesen jogos. Erre feltétlen szükség van, mert Ausztria több száz millió eurót utal át családtámogatás címén külföldre, és ez nem igazságos, mert a megélhetési költségek sokkal alacsonyabbak Romániában és más országokban, mint Ausztriában. Úgy lenne méltányos, ha a kifizetéseket az ottani színvonalhoz igazítanánk.
Az intézkedést Ausztria 2019 januárjától tervezi bevezetni. Magyarország a legnagyobb vesztese ennek, 38 895 kiskorú után összesen 80 millió forint családi pótlékot utalt Magyarországra Ausztria 2016-ban.

Sebastian Kurz a kormány előtt álló legfontosabb feladatok közül kiemelte a társadalombiztosítási rendszer reformját. A kormány igazságosabb rendszert akar kialakítani, amelyben például azok az emberek, akik még nem fizettek soha tb-hozzájárulást – vagyis akik bevándorlóként épp csak megérkeztek Ausztriába -, nem kapnának olyan szintű ellátást, mint olyasvalaki, aki már régóta az országban dolgozik és sokat fizetett be a közös kasszába. – Forrás : MTI

error: Content is protected !!