CSALÁDI pótlék emelés jön a koronavírus miatt Január 1-től!!! Az új családvédelmi akcióterv részei >>>

Hoppá! CSALÁDI pótlék emelés jön a koronavírus miatt?

Jelenleg 12.200 forint a legalacsonyabb, 25.900 forint a legmagasabb folyósított összeg havonta. A folyósított összeg függ a gyermekek számától, attól, hogy egyedülálló-e a nevelő szülő, vagy teljes családban nevelkedik a gyermek, illetve egészséges vagy tartósan beteg gyermekről van szó.

Ennek függvényében az alábbiak szerint alakul a havonta kifizetett összeg: MEGNÉZEM ITT >>>

Magyarországon elsöprő többség sorakozott fel a családi pótlék emelése mögött
A magyarok 82 százaléka támogatná, hogy a kormány emelje meg a családi pótlékot, de 66 százalék kívánná a tanárok bérrendezését is, 63 pedig további adókedvezményeket adna a gyerekeseknek – derül ki a Napi.hu és Pulzus Kutató közös, a felnőtt magyar lakosságra reprezentatív felméréséből. Az Orbán Viktor vezette kabinet eddig csak az új lakások áfájának 5 százalékra való csökkentéséről döntött, de további támogatást ígértek a családoknak. Az emberek véleménye pedig kirajzolódik a témában.-írta meg a napi.hu.

A családi pótlék emelése pedig inkább az a terület, ahol láthatóan ellenállás van a hatalom részéről, ha szóba is kerül a téma, rendre az a válasz jön a kormány részéről, hogy a családok támogatását a munkához kötik. Ennek összegéhez 2008 óta nem is nyúltak, a költségvetésben szinte láthatatlan tétel a maga 300 milliárd forintnyi (a GDP 0,65 százalékát kitevő) forrásigényével.

Pedig a magyarok szerint szükséges

A felnőtt magyar lakosság 82 százaléka ennek ellenére támogatná, hogy a családi pótlékot érdemben emeljék meg – legalábbis ez derül ki a Napi.hu és a Pulzus Kutató közös reprezentatív felméréséből.

Mennyi az összege?
Jelenleg 12.200 forint a legalacsonyabb, 25.900 forint a legmagasabb folyósított összeg havonta. A folyósított összeg függ a gyermekek számától, attól, hogy egyedülálló-e a nevelő szülő, vagy teljes családban nevelkedik a gyermek, illetve egészséges vagy tartósan beteg gyermekről van szó. Ennek függvényében az alábbiak szerint alakul a havonta kifizetett összeg:

friss bejelentés a  családi pótlékról >>> MEGNÉZEM ITT A RÉSZLETEKET >>>>

egy gyermek után: 12.200 forint,
egy gyermek után, ha egyedülálló neveli: 13.700 forint,
kettő gyermek után: 13.300 forint gyermekenként,
kettő gyermek után, ha a szülő egyedül neveli: 14.800 forint gyermekenként,
három vagy több gyermek után: 16.000 forint gyermekenként,
három vagy több gyermek esetén, ha egyedül neveli valamelyik szülő: 17.000 forint
gyermekenként,
súlyosan fogyatékos vagy tartósan beteg gyermek esetén: 23.300 forint gyermekenként,
ha súlyosan fogyatékos vagy tartósan beteg a gyermek, és a nevelő egyedülálló, akkor a
havi családi pótlék összege 25.900 forint gyermekenként.

 

error: Content is protected !!