Áremelések: „Mi lesz a következő? A kenyér!!!

Áremelések: „Mi lesz a következő? A kenyér!!!

Bajban vannak a pékségek, nem emelhetnek a végtelenségig





2022 második felére a márkahűség csökkenőben van, ahogyan ez a Blikk interjújából is kiderült. Még a főváros budai kerületeiben élő vásárlók is megnézik, mi mennyibe kerül. Mivel a pékségek számára az áremelés elkerülhetetlen annak érdekében, hogy a megszokott minőséget tartani tudják, ez a fogyasztók elpártolásával jár. 10 százalékos áremelés esetén a realizált nyereség valójában csupán a 4-5 százalékot közelíti meg, ilyen szignifikáns mértékű a lemorzsolódás jelenleg.


A pékségek nincsenek jó helyzetben, mivel az alapanyag árak és a rezsi árak is mintegy háromszorosára emelkedtek, ekkorát pedig nem drágulhat a felhozatal. A megoldás pedig várat magára. A pillanatnyi helyzet kilátástalan, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a beszállítók által kínált napi árajánlat az éves, vagy legalább havi lekötött árak helyett.


Ez EU-n belül a magyar kenyér drágult a legjobban

Az Európai Unióban mindenhol megdrágult az élet, ám nem ugyanolyan mértékben. Az Eurostat készített egy felmérést, milyen mértékben drágultak az alapvető élelmiszerek, ezen belül pedig, hogyan ment fel a kenyér ára az egyes országokban. A Napi.hu cikkéből kiderült, a magyarok állnak a legrosszabbul, ami a pékáru árakat illeti.

error: Content is protected !!