Allergiások figyelem! 2019. január 1-től 90 ezer forint jár allergiások százezreinek és nem is tudnak róla >>

Allergiások figyelem! 2019. január 1-től 90 ezer forint jár allergiások százezreinek és nem is tudnak róla >>

Allergiások figyelem! 2019. január 1-től 90 ezer forint jár allergiások százezreinek és nem is tudnak róla! A legtöbben még nem ismerik a lehetőséget! Mutatjuk hogyan kell igényelni a pénzt!

Közel 83 ezret bukhatsz évente: sok beteg nem ismeri a kedvezményt! Sajnos sokan nem tudják, hogy bizonyos allergiák után adókedvezmény illeti meg őket, ezek közé tartozik az ételallergia egyik típusa , a gluténérzékenység. (továbbiakban személyi adókedvezmény).

Kinek jár adókedvezmény az allergia után? Nagyon sok allergiás betegségre jár adókedvezmény – és nagyon sokra nem! Első lépésként nézd meg az orvosi papírjaidban, hogy a te betegségedet melyik BNO-kód szerint állapította meg az orvosod.A személyi adókedvezményt az veheti igénybe, aki a 335/2009. (XII. 29) Kormányrendeletbenrészletezett betegségek valamelyikében szenved.

Külön orvosi igazolást is kell kérned az allergia utáni adókedvezmény igénybe vételéhez!Az allergiás betegség adókedvezményének igényléséhez nem elég az ambuláns lap! Külön orvosi igazolást kell kérned. Az igazolást Neked kell kérni, automatikusan általában nem fogják kiadni.

Dönthetsz úgy is, hogy évközben nem kéred a betegséged adókedvezményét, hanem majd az adóbevallásodban egyösszegben visszaigényled. Milyen jól esik tavasszal egyben megkapni

Ennek összege:

2019-ben : a minimálbér 149 ezer forint, ennek 5%-a a személyi kedvezmény összege, vagyis  7450 forint havonta!

Fontos tisztázni, hogy nem támogatásról, segélyről van szó, hanem a megszerzett jövedelmet terhelő adó csökkenthető ezzel az adókedvezménnyel. Így, aki jövedelemmel nem, vagy kizárólag adómentes jövedelemmel rendelkezik, személyi adókedvezményt nem tud igénybe venni. Továbbá ez a személyi adókedvezmény családtaggal/házastárssal nem osztható meg, kizárólag a jogosult veheti igénybe. Így például: a jogosultsággal rendelkező fogyatékos gyermek személyi adókedvezményét a szülő nem veheti igénybe.

A személyi adókedvezmény alanyi jogon jár, attól függően, hogy megfelel-e a betegsége, rokkantsága a jogosultságot megállapító szabályzóknak.

A gluténhez kapcsolt betegség – mint amilyen a gluténérzékenység – a vékonybél krónikus, felszívódási zavarokkal járó megbetegedése, amelyet bizonyos gabonafélékben található növényi fehérje, a glutén vált ki az erre érzékeny embereknél. A cöliákia (gluténszenzitív enteropathia) hosszú időn át lappanghat, kései felismerése súlyos felszívódási zavarokhoz és tápanyaghiányhoz vezethet.

A gluténérzékenység klasszikus tünetei: – (hosszú ideig tartó) hasmenés, haspuffadás – zsírfényű széklet – étvágytalanság, fogyás (gyermekeknél fejlődésben való elmaradás) – tejcukorérzékenység (laktózintolerancia) – fogzománc hibák, korai fogromlás – rendszeresen visszatérő afták a szájban >>>

error: Content is protected !!