A MÁK először elveszi a családi pótlékot és csak utána kérdez!!! Vigyázzatok! Azért teszem fel ezt a cikket, mert bárki járhat így!!! >>

A MÁK először elveszi a családi pótlékot és csak utána kérdez!!!

Vigyázzatok! Azért teszem fel ezt a cikket, mert bárki járhat így!!! >>

Fel vagyok háborodva, őszintén és teljes joggal, azt hiszem. A két gyerekem után eddig 26 600 forint családi pótlékot kaptam, ezért nem is értettem, mi történt, amikor májusban hirtelen 12 200 forintot hozott a postás. Vadul gondolkoztam, mi történhetett, hiszen a 16 éves fiam elsős középiskolás, vagyis kilencedikes, a kislányom pedig hetedik osztályos. Nem jutottam semmilyen értelmes következtetésre, csak dühöngtem otthon, mert este hétkor nem tudom felhívni az Államkincstárat.

Közben azon is jól felhúztam magam, hogy mit csinál az a család vagy az az egyedülálló anya, aki tényleg nem tudja megetetni a gyerekeit a családi pótlék nélkül? A lényeg az, hogy baromi dühösen feküdtem le aludni, de előtte kigyűjtöttem a fellelhető összes számot a telefonomba azzal az elhatározással, hogy reggel nyolckor az első dolgom lesz megkérdezni tőlük, hogy mi történt.

Pontban nyolckor telefonáltam is, némi nyomógomb-mizéria és várakozás után meg is kaptam az ügyintézőt. Megkérdezte a tajszámomat, személyes adatokat, majd lelkesen azt mondta, hogy igen, igen, maga csak egy gyerek után jogosult családi pótlékra, mégpedig Anna lánya után. Higgadtan közöltem, hogy téved, ugyanis a fiam 16 éves, és kilencedikes, vagyis lazán jogosult vagyok utána is családi pótlékra, és nem értem a döntést. Zavart hümmögés, majd közölte a hölgy, hogy igen, tényleg, már látom, hogy jár iskolába, akkor önnek tényleg jár a dupla családi pótlék. Visszamenőleg kiküldjük, még nem tudom, mikor, de igyekszünk.

Ennyi? Most akadtam ki igazán, hiszen előtte sem egy telefon, sem egy e-mail nem érkezett, meg sem kérdeztek, és gyanakszom, ha nem telefonálok, akkor soha többé nem is kapok pénzt a fiam után, hiába jár. Rögtön azt kezdtem firtatni, hogy mégis milyen eljárás az, ahol először szankcionálnak, és csak utána kérdeznek, vagyis még akkor sem…

error: Content is protected !!