Cseresznyés, joghurtos kevert sütemény recept >>> A Recept osztható!!!

Cseresznyés, joghurtos kevert sütemény recept >>> A Recept osztható!!!

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dl étolaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 175 g natúr joghurt
  • 1 ek citromlé vagy 1 citrom leve
  • 30 dkg cseresznye magozva

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és összeforgatjuk.
Ezután hozzákeverjük az étolajat, a joghurtot, a citrom levét és alaposan összeforgatjuk. Végezetül a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk bele.

Egy 20*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és egyenletesen eloszlatjuk. A tetejére szórjuk a magozott cseresznyét.

180 fokra melegített sütőben kb 40 percig sütjük (tűpróbát végezzünk).

Hagyjuk kihúlni, majd tetszőleges nagyságúre felvágjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.

error: Content is protected !!