Szuper omlós almás pite Receptje, nem lehet megunni …

Szuper omlós almás pite Receptje, nem lehet megunni …

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • cukor ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 ek zsemlemorzsa

Tetejére:

  • 1 felvert tojás

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fehéjat. Egy edénybe tesszük és megpároljuk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor belekeverjük a pudingport.

Egy 23*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztát két részre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk tepsi méretű lappá, majd belefektetjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát és egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket.

A maradék tésztát újra két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk tepsi méretűre és befedjük vele a tölteléket. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a sütemény tetejét.

Felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

error: Content is protected !!
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal hitel.news7.hu sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.