144,000 Forint támogatás készpénzben Augusztus végéig igényelhető!!!

144,000 Forint támogatás készpénzben Augusztus végéig igényelhető!!!

144,000 Forint támogatás készpénzben normatív alapból Magyar állampolgároknak!

Az igazolást az állandó lakhely szerint illetékes települési önkormányzat jegyzője állítja ki az emelt összegű családi pótlékra jogosító orvosi igazolás alapján.

Közgyógyellátás: évi 144 Ezer ft

Közgyógyellátásra jogosult alanyi jogon az, aki után szülője vagy eltartója magasabb összegű családi pótlékban részesül. Közgyógyellátási igazolvány kiállítható a szociálisan rászorult személy részére is az egészségi állapot megőrzéséhez és helyreállításához kapcsolódó kiadásainak csökkentésére.

(Ezen esetben az igénylést az orvosi javaslattal együtt a helyi önkormányzat képviselőtestületéhez szükséges benyújtani.)

Az igazolványt az állandó lakhely szerint illetékes települési önkormányzat jegyzője állítja ki az emelt összegű családi pótlékra jogosító orvosi igazolás alapján. A közgyógyellátásra rendelt gyógyszerek kiváltásakor a gyógyszertárban be kell mutatni a közgyógyellátási igazolványt. A közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkező személy térítésmentesen jogosult a TB által támogatott egyes gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre.  A közgyógyellátás keretébe tartozó segédeszközöket, gyógyszereket és ellátásokat külön jogszabály tartalmazza. Gyógyászati eszközöket indokolt esetben szakorvos, illetve a szakorvos javaslatára háziorvos írhat fel. Pl.: ortopéd cipő, szemüveg, kancsalság elleni szemtapasz, hallókészülék, 2 éves kor fölött pelenka, babakocsi, kerekesszék stb. A gyógyszerkeret a rendszeres gyógyszerszükséglet támogatását szolgáló egyéni gyógyszerkeretből (legfeljebb havi 12.000.Ft) és az akut megbetegedésből eredő gyógyszerszükséglet támogatását szolgáló eseti keretből (legfeljebb évi 6.000.Ft) tevődik össze. A gyógyszer térítési díját nem lehet részben gyógyszerkeretből, részben a jogosult saját költségéből fedezni. Amennyiben a gyógyszer térítési díját az egészségbiztosítási szerv által a három hónapos tárgyidőszakra megnyitott gyógyszerkeret nem fedezi, az a közgyógyellátásra jogosultat terheli. A három hónapos tárgyidőszakban így megmaradt összeg – a jogosultsági éven belül – a következő három hónapos tárgyidőszakban megnyitott gyógyszerkeret összegét növeli.( A szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló 1993. évi III. törvény 49-51.§- a, 4/A.§ (a jogorvoslatról), valamint a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III. 27.) Kormányrendelet, 2007. évi LXXI. Törvény 36. § (10) bekezdés.)

error: Content is protected !!